Defne yaprağı ile evinizde harika yöntemler deneyebilirsiniz. İhtiyacınız olan gerekli malzeme bir kibrit ya da çakmak, bir çelik kap...
Defne yaprağı insanların ruh halini değiştiren önemli bir bitkidir. Genel olarak yemeklerde kullanılan defne yaprağı çorbalara da güzel bir tat veriyor. Defne yaprağı, Antik Roma ve Yunanistan'da tıbbi ilaç olarak kullanılmaktaydı. Yemeklere tat vermenin dışında insanları da iyileştiriyor. Kurutulan defne yaprakları parçalanarak su ile karıştırılıp içildiğinde birçok hastalığa fayda sağlıyor.
Defne yaprağı, sakinleştirici haricinde, ağrı kesici, iltihap sökücü ve böbrek taşını önleyici olarak kullanılıyor. İçerisindeki antibakteriyel özelliği ile de gribe de iyi geliyor.
DEFNE YAPRAĞINI YAKARSANIZ...
Defne yaprağı ile evinizde harika yöntemler deneyebilirsiniz. İhtiyacınız olan gerekli malzeme bir kibrit ya da çakmak, bir çelik kap.
Defne yaprağının çabuk tutuştuğunu unutmayın. Defne yaprağının tutuşması sonrası odanıza bir koku yayılacaktır.
10 dk sonra içinize rahatlatıcı bir koku sinecektir ve tamamen sizi gevşetecektir. Defnenin verdiği bu gevşemenin metil öjenol ile ilgili olduğu söyleniyor.
yasemin.com