• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Darısı başımıza! Kardeş ülkeden TikTok hamlesi

Yeniakit Publisher
AA Giriş Tarihi:
Darısı başımıza! Kardeş ülkeden TikTok hamlesi

Türlü rezilliklerin yaşandığı, gençleri örf ve adetlerinden koparak sosyal medya platformu TikTok’ta her geçen gün yeni bir rezillik yaşanırken, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, ülkenin başkenti Tiran’da 14 yaşındaki ilkokul öğrencisinin başka bir öğrenci tarafından öldürülmesiyle ilgili, "Belki de TikTok ve Snapchat'i Arnavutluk'ta tamamen yasaklamak gibi köklü bir karar almalıyız." dedi.

Başbakan Rama, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 14 yaşındaki öğrencinin hayatını kaybetmesinin, devlet ve halkın etkin tepki vermesini gerektiren bir trajedi olduğuna vurgu yaptı.

16 yaşından küçük çocukların sosyal ağlara erişiminin bazı ülkelerde kısıtlı olduğunu belirten Rama, "Hükümet olarak ikilemimiz, filtreler uygulamak yönünde ilerleyip ilerlemememiz gerektiğidir. Şimdiye kadarki tüm deneyimlerde bu filtrelerin etkinliğinin çok düşük olduğunu ve çevrim içi dünyada şiddete yönelik teşviklerin ve zorbalığın sadece arttığını öğrendik. Belki de TikTok ve Snapchat'i Arnavutluk'ta tamamen yasaklamak gibi köklü bir karar almalıyız." ifadelerini kullandı.

Rama, teklifin tartışılmak üzere ebeveynlere sunulacağını ve tüm okulların mümkün olduğunca demokratik bir karar alma konusunda çalışacağını söyledi.

Okullarda güvenliğin sağlanması için alınacak önlemlerle ilgili de konuşan Rama, yakında her okul ve sınıfın kameralarla izleneceğini kaydetti.

Arnavutluk’un başkenti Tiran’daki Fan Noli İlkokulunda 14 yaşındaki öğrenci Martin Cani, 18 Kasım’da bir başka öğrencinin bıçaklı saldırısında hayatını kaybetmişti. Öğrenciler arasındaki tartışmanın sosyal medyadan başladığı ileri sürülmüştü.

Öte yandan, yarın Tiran'da öğrencilerin güvenliğinden endişe duyan veliler, Fan Noli İlkokulundan Eğitim ve Spor Bakanlığına kadar yürüyecek.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

bizdeki kadar hiç bir ülkede bu sosyal medya ahlakını yitirmemiştir

bizde tiktokta yaşanmayan rezalet, pislik kalmadı ne ararsan var..erkeklerin para kazanmak için kadın kılığına girip dans etmesinden kilotlu çorap giymesine, evli, bekar kadın kızların, köylü şehirli her kesimden hatta ailece kolay para kazanmak uğruna ahlak, utanma gibi duyguları yitirmesinden, kara para aklamaya, terör örgütlerinden çetelere, sahtekara, dolandırıcılara, tehdit şantajlara, emek sarfetmeden çalışmadan mal mülk yapanlara neler var neler paraya para demeyen onun bunun sırtından asalak gibi yaşayıp ev, araba, bankada paralar bide bunları aile fertlerinin üstüne yapanlar var..daha iki fenomen kadın 2 gün önce bir birini vurdu..daha ne olması lazım kapanması için ama bizde kapatmazlar o irade yok..elin oğlu tek bir olayda bile kapatmaya kalkıyor bizde herşey normalleşti..

Bal

Aferin. Arnavutluk ve Avustralya bile anlamaya başladı ve biz hâlen derin kış uykusundayız...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23