• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Darbeyi kim yaptı?' sorusuna bakın ne cevap verdi

Yeniakit Publisher
2017-09-07 14:20:00 - 2017-09-07 14:57:33
'Darbeyi kim yaptı?' sorusuna bakın ne cevap verdi

Hava Kuvvetleri eski Komutanı Akın Öztürk'ün pilot damadı filo eski komutanı Hakan Karakuş, "Bu darbeyi kim yaptı?" sorusuna "Bu soru, yorum sorusu" diye karşılık verdi.

Akıncı Üssü'ndeki kendi görüntülerini kabul eden ancak zamanını reddeden sanık Karakuş, "Bu darbeyi kim yaptı?" sorusuna "Bu soru, yorum sorusu" diye karşılık verdi.

FETÖ darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 sanık hakkında açılan davada, sanıklardan Hava Kuvvetleri eski Komutanı Akın Öztürk'ün pilot damadı eski Yarbay Hakan Karakuş'un çapraz sorgusu yapıldı.

Darbe girişimi gecesi Ankara'ya bomba yağdıran uçakları kuleden yönlendirdiği iddia edilen Karakuş, iddianameye giren kule konuşmalarını kabul etmedi. 

 Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Cezaevi Yerleşkesindeki duruşma salonunda görüler dava, dün savunması tamamlanan sanık Hakan Karakuş'un çapraz sorgusuyla devam etti. Kuleden, 15 Temmuz gecesi, Ankara'da uçan uçaklarla darbeciler arasında irtibatı sağladığı ve aldığı emir doğrultusunda uçakları yönlendirdiği iddia edilen sanık Karakuş'a iddianameye giren konuşmaları okundu. İşte sanık Karakuş'un, sanıklardan Akıncı Üssü Harekat eski Komutanı Kurmay Albay Ahmet Özçetin'le yaptığı konuşma:

"AHMET ÖZÇETİN: efendim 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

HAKAN  KARAKUŞ:  ee  2  tane  helikopter  geliyor  kule  karşısına  inecek komutanım 

AHMET ÖZÇETİN: tamam okey içindekileri yuvaya gidecek onlar 

HAKAN KARAKUŞ: tamam komutanım

AHMET ÖZÇETİN: yuva 4 e

HAKAN KARAKUŞ: tamam komutanım

AHMET ÖZÇETİN: hadi görüşürüz

Sanık Karakuş'un, diğer sanıklardan Akıncı Üssü Komutanı Hakan Evrim'le yaptığı konuşma ise şöyle: 

HAKAN KARAKUŞ: evet

HAKAN EVRİM: hakan 

HAKAN KARAKUŞ: buyrun

HAKAN EVRİM: napıyosun sen orda 

HAKAN KARAKUŞ: ıııı hareket komutanı buraya gelmemi söyledi

HAKAN  EVRİM:  tamam  hakan  ııı  uçak  varmı  havada  ankara  üzerinde devamlı uçak olacak 

HAKAN KARAKUŞ: var komutanım 

HAKAN EVRİM: tamam ııı şey süratli şey geçsin 

HAKAN KARAKUŞ: tamam komutanım

HAKAN EVRİM: tacize devam 

HAKAN KARAKUŞ: tamam komutanım

HAKAN EVRİM: peyder pey kaldır

HAKAN KARAKUŞ: tamam komutanım

HAKAN EVRİM: hadi

HAKAN KARAKUŞ: tamam komutanım 

SANIK KARAKUŞ: KONUŞMALAR BANA AİT DEĞİL

Konuşmaları okuyan Mahkeme Başkanı Selfet Giray, sanık Hakan Karakuş'a "Bu konuşmalar size mi ait?" diye sordu. Karakuş, konuşmaları kendisinin yapmadığını iddia ederek, "Benim adımı kullanmış olabilirler. Bunu kesinlikle kabul etmiyorum. Düzmece. Ben yapmışım gibi yazılmış" dedi.

KENDİ FOTOĞRAFINA YAPTIĞI AÇIKLAMA GÜLDÜRDÜ

Daha sonra fotoğrafları gösterilen Karakuş, 141. filoyu gösteren fotolardaki kişinin kendisi olduğunu söyledi. Karakuş, 143. filoda olduğunu gösteren fotoğrafı ise reddetti. Karakuş, "O saatte oraya gitmediğim için bu kişi ben değilim diyeceğim." ifadesini kullandı. Karakuş'un 141. filodaki bir başka fotoğraf için "Benim herhalde, benziyor." demesi gülüşmelere neden oldu.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, sanığa MASAK raporlarındaki para transferlerini sordu. Karakuş'un Hasan Hüsnü Balıkçı'ya arsa alacağı için 44 bin lira, bir başkasına alacağı ev için 41 bin lira ödediğini söylemesi üzerine Aydın, "Filonun en varlıklı personeli siz misiniz? Niye herkese siz borç veriyorsunuz? Arsa alan, ev alan sizden para istiyor." ifadelerini kullandı. Karakuş ise "Herkese vermedim, 2 kişiye verdim. Gazeteye manşet attırılmak isteniyorsa ne diyeyim." şeklindeki görüşlerini dile getirdi. 

Bunun üzerine avukat Aydın, "Beni böyle bir şeyle itham edemezsin. Gerçekleri öğrenme niyetiyle sormuyorum, gerçekleri söylemeyeceğini gayet iyi biliyorum." şeklinde konuştu.

Bu sırada Karakuş'un avukatı araya girerek, "Avukat beyin ciddiyeti yok. Gerçeği öğrenme maksadı yoksa başka avukata söz verin." dedi.

Bu sözlere tepki gösteren Aydın, "Siz kimsiniz ki benim ciddiyetimi sorguluyorsunuz. Sorumu soracağım, eğer varsa itirazınız sonra itiraz edersiniz." değerledirmesini paylaştı.

FETÖ SORUSUNA CEVAP VERMEK İSTEMEDİ

Başbakanlık avukatı İskender Minar da "Davanın 73 sanığının aleyhinizde beyanları var. Kabul etmediğiniz kayıtlarda konuşmalarınız var. Orada konuşulan her şey o gece bu ülkede yaşandı. Uçaklar alçaktan uçtu, uçaklardan bombalar atıldı. Sizin komutanı olduğunuz filodan uçtu bu uçaklar. Sizce bu darbeyi kim yaptı?" sorusuna Karakuş, "Bu, düpedüz bir yorum sorusu." demekle yetindi.

Bunun üzerine Minar, "Yıllarca bu devletin ekmeğini yediniz, ülkenin güvenliğinden sorumlu bir işin başındasınız, buradan bakınca darbeyi kimin yaptığı sorusunun cevabı sizi ilgilendirmiyor mu?" sorusunu yöneltti.

Davanın sanığı olduğunu ve sorunun cevabının kendisini de ilgilendirdiğine dikkati çeken Karakuş, "Benimle ilgili, hayatımla ilgili. Dolayısıyla mahkemenin bir şekilde sonuçlanmasını istiyorum. Çünkü mağduru benim bu sürecin. Suçlular kimse ortaya çıksın." dedi.

Karakuş, avukat Minar'ın, "Olayın merkezinde ve olayların olduğu her yerde siz varsınız, kurmay tecrübenizle söyleyeceğiniz yok mu?" sorusuna ise "​​Ben bütün olayların olduğu yerde değilim." karşılığını verdi.

Bir başka müşteki avukatının, çocuklarını FETÖ'nün okullarına gönderip göndermediği ilişkin sorusuna da Karakuş, davanın kapsamıyla ilgili olmadığını savunarak, cevap vermek istemedi. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23