• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Damaklarınızı şenlendirecek mis gibi Anadolu kokan buğday çorbası nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2019-04-15 10:01:00 -
Damaklarınızı şenlendirecek mis gibi Anadolu kokan buğday çorbası nasıl yapılır?

Anadolu mutfağının yaz, kış vazgeçilmezleri arasında yer alan buğday çorbasını hazırlamak son derece kolay. İşte, sofralarınızı şenlendirecek yoğurtlu sıcak buğday çorbası tarifi…

Havalar tam anlamıyla bir türlü ısınmadı. Halen akşam sofralarında içimizi ısıtacak şahane bir çorbaya ihtiyaç duyuyoruz. Sizin de canınız buram buram Anadolu kokan bir çorba içmek istiyorsan; bu tarif tam size göre.

Yoğurtlu sıcak buğday çorbası

  • 1,5 su bardağı haşlanmış buğday
  • 4 yemek kaşığı yoğurt (Dilerseniz süzme yoğurt kullanabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurtanın sarısıx
  • Yarım limonun suyu
  • 6 bardak su
  • Et suyu ya da bulyon
  • Tuz
  • Nane
  • Tereyağı

 

Önceden haşladığınız buğdayları yaklaşık 5-6 bardak suyun bulunduğu tencereye ilave ediyorsunuz.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Buğdaylar kaynamaya bırakılırken; yoğurt, yumurta ve un güzelce karıştırılır.

Kaynayan sudan bir kepçe kadar alınıp yoğurtlu karışıma eklenir.

Ardından yoğurt çorbaya ilave edilir.

Çorba kaynamaya bırakıldığında tereyağında nane yakılır.

Hazırlanan nane, kaynayan çorbaya ilave edilir.

Şimdiden afiyet olsun.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23