• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın açıkladı! İşte Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'dan talebi

Yeniakit Publisher
2022-05-14 19:03:00 -
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın açıkladı! İşte Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'dan talebi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ankara'nın İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya adaylığına kapıyı kapatmadığını ancak bu iki ülkenin Türkiye'nin ulusal güvenlik endişelerini ciddiye alıp net adımlar atmaları gerektiğini söyledi.

Hafta başında NATO’ya üyeliği için başvurmaları beklenen İsveç ve Finlandiya’nın üye olması için tüm NATO ülkelerin onayı gerektiği için Ankara’nın adaylığa nasıl yaklaştığı yakından izleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’nın NATO ittifakına aday olmak istediklerini açıklamalarının ardından dün yaptığı açıklamada, “Şu anda İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu bir düşünce içinde değiliz” demiş, bu ülkelerin “terör örgütlerinin adeta misafirhanesi gibi” olduğunu söylemişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Bizim beklentimiz NATO müttefiklerimizden ve diğer ülkelerden, Türkiye’nin ulusal güvenliğine tehdit teşkil eden PKK, FETÖ, DHKP-C gibi terör örgütlerine karşı açık, net tavır almaları ve bunu eylemle net şekilde ortaya koymalarıdır” dedi.

Türkiye’nin iki ülkenin NATO üyeliğine tamamıyla karşı olmadığına işaret eden Kalın, “NATO üyeliği bir süreç. Başvuru, müttefikler arası değerlendirme süreci var. Bu süreç içinde bu konunun net bir şekilde ortaya konması, aydınlığa kavuşturulması ve somut adım atılmasını bekliyoruz. Bu adımlar atıldıkça da süreci hep birlikte değerlendirmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Rabia Zafer

TŪRKİYE, BU KONUDA KESİNLİKLE ÇOK HAKLI.

Hadi be.

Hemen kendinizi fasulye gibi nimetten saymayın. Türkiye'nin şartlarını kabul etmeyen İsveç ve Finlandiya "NATO'ya üye olmuyoruz." derler ve üye de olmazlar. Gerçi "Üyeliklerine karşı değiliz diye başladınız süngüyü indirmeye." Hayrola. Birileri ayar verdi galiba.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23