• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan sınırı geçen göçmen sayısını açıkladı

Yeniakit Publisher
2020-02-29 12:54:00 -
Cumhurbaşkanı Erdoğan sınırı geçen göçmen sayısını açıkladı

"İstanbul Milletvekilleri Buluşması" programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'ya gitmek için sınırı geçen göçmen sayısını açıkladı. Kapıları açık tutmaya devam edeceklerini dile getiren Erdoğan, 18 bin düzensiz göçmenin sınırı geçtiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul Milletvekilleri Buluşması" programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Dolmabahçe'de kameralar karşısına geçen Erdoğan, son iki günde 18 bin düzensiz göçmenin sınırı geçtiğini söyledi. Erdoğan ayrıca kapıları açık tutmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Erdoğan, şu şekilde konuştu:

Dün gün boyu liderlerle görüşmelerimiz oldu, ana muhalefetin başı hariç. O, arama lütfunda bulunmadı. Neymiş ben onu arayacakmışım. Ben seni ne arayım ya, dünya bizi arıyor, sen de bizi ararsın, biz de sana bütün detaylarıyla her şeyi veririz.

"Ne Rusya ne ABD sözlerinin tutabildi"

Bize verilen söz neydi? YPG, PYD'yi bunları bu bölgelerden çıkacaklardı. Ne Rusya ne ABD bu sözleri tutabildi, çıkaramadılar.

Terör örgütlerine binlerce tır silah mühimmat, araç, gereç yardımını yapanlar, rejim çok ciddi manada silah, mühimmat, araç gereç füze her şeyi yine bu ülkelerden alırken kimse Türkiye'ye ne bu konuda herhangi bir destek veriyor, ne de bu mültecilerle ilgili bize destek veriyor.

"18 bin göçmen sınırı geçti"

Ne dedik aylar önce? 'Eğer bu böyle giderse biz kapıları açmak zorunda kalacağız.' Rahatsız oldular. İnanmadılar bizim bu söylediğimize. Biz de dün ne yaptık? Kapıları açtık. Şimdi bu sabah itibarıyla yaklaşık 18 bin oldu kapıları zorlayıp geçenler. Ama bugün herhalde 25 bin-30 bini bulabilir. Bu kapıları bundan sonraki süreçte de kapatmayacağız.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Osmanli Kürdü

geri vites atan namert olsun 

Sinan

Bu işi en başında yapacaktık.Hep gavurun sözüne inanan devlet adamlarımız olmamalı
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23