• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HDP'li Güzel mesajı! 'Kökünü kazıyacağız'

Yeniakit Publisher
2022-01-16 20:15:00 - 2022-01-16 21:50:43

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adnan Menderes Müzesi'nin açılışını gerçekleştirdikten sonra düzenlenen "Darbeler ve Demokrasi" söyleşilerinde konuştu. Erdoğan terör ilişkili HDP'li vekillere yönelik önemli mesajlar verdi.

Adnan Menderes Müzesi'nde düzenlenen "Darbeler ve Demokrasiler" söyleşisinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in PKK'lı teröristlerle çıkan fotoğrafının sorulması üzerine, "Bunlar için gerekli bütün adımlar atılıyor. Buna benzer isimler Meclis'ten temizlenecek." dedi.

'O dönem Menderes'e yeteri kadar sahip çıkılamadı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Açılışı vesilesiyle bir araya geldiğimiz Adnan Menderes Müzesi'nin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin demokrasi tarihinin en şanlı ve en hüzünlü sayfasını oluşturan Menderes dönemi nesilden nesile aktarılması gereken ibretlerle bezelidir. Bu müze rahmetli Menderes'in Yassıada'da mahpustayken hasretle yad ettiği yerde kurulmuştur. Cumhuriyet kurulduktan sonra yeni devletimizi inşa ederken pek çok zorlukla karşılaştığımız bir gerçektir. Gazi Mustafa Kemal sonrası dönemde CHP sadece zihniyet olarak değil, fiilende faşizmin kıyılarında dolaşan bir parti haline gelmiştir. Demokrat Parti ve Menderes dönemi Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma mücadelesinin en önemli taşlarından birisidir. Darbe döneminde yaşananlar ilk gününden idam gününe kadar tüm aşamalarıyla milletimizin gönlünde onarılamaz yaralar açmıştır. O dönem Menderes'e yeteri kadar sahip çıkılamadı.

'Dün Menderes'e itham ettiklerini bugün bize itham ediyorlar'

Dün kendi siyasi hırsları uğruna, ülkeyi Menderes'in idamına sürüklemekten çekinmeyenler hala aynı sinsilikler peşindeler. Dün Menderes ve arkadaşlarına hangi ithamı yapıyorlarsa bugün farklı ithamlarla bize yöneltiyorlar. Şöyle bir geriye baktığında; 1960 darbesi olmasaydı, 'Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma yolculuğu hangi istikamette sürerdi?' diye sormak gerekiyor. Türkiye'yi siyasette ekonomide, güvenlikte felç etmeyi kafasına koyanların bitip bitmeyen oyunlarıyla geçen yıllara üzülmemek elimizde değil. Ülkemize kazandırdığımız güçlü altyapı sayesinde bu alçak oyunu bozacak kararlılığa sahip olduğumuz bir döneme girdik. Aşağıda merhum Menderes'în hizmetleriyle alakalı o kronolojik haritayı gördüğümde 20 seneyi hatırlamamak elimde değil.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, PKK'lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel için bir adım atılığ atılmadığı soruldu. Erdoğan bu soruya, "Terörle ilişkili HDP'li milletvekili için gerekli adımları atıyoruz. Buna benzer isimler Meclis'ten temizlenecek." ifadeleri ile cevap verdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Akdogan

Bütün teröristleri temizleyecegiz, onlara yardim edenleri de, onlarla çözüm süreci yürütenleri de insallah yargilayip hapsedecegiz!!!

Jasmin hazne

Neden bugun acaba, cekileli 10 sene olmus arsivlerde neden bekledi acaba.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23