• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Corona virüsü nedir? Corona virüsü nasıl bulaşır?

Yeniakit Publisher
2020-01-18 17:12:00 - 2020-01-18 17:23:13
Corona virüsü nedir? Corona virüsü nasıl bulaşır?

Corona virüsü nedir? Çin'de Corona virüsü paniği. Çin'de ortaya çıkan Corona virüsünden etkilenenlerin sayısının 1700’e yakın olduğu söyleniyor. Aralık ayında Çin'in Wuhan şehrinde virüse bağlı solunum rahatsızlığından dolayı iki kişi öldüğü söylense de ölümlerin hızla arttığı bilgisi geliyor. Corona virüsü nasıl bulaşır? Corona virüsü belirtileri nelerdir ve tanısı nasıl konulunur?

Corona virüsü nedir? Çin'de Corona virüsü paniği. Çin'de ortaya çıkan Corona virüsünden etkilenenlerin sayısının 1700’e yakın olduğu söyleniyor. Aralık ayında Çin'in Wuhan şehrinde virüse bağlı solunum rahatsızlığından dolayı iki kişi öldü. Corona virüsü nasıl bulaşır? Corona virüsü belirtileri nelerdir ve tanısı nasıl konulunur?

Corona virüsü, insanlarda akut ve sistemik bir hastalık olarak görülüyor. Genellikle ağır solunum yolu hastalığı bulgularıyla ortaya çıkıyor. Virüs, insanlarda ve hayvanlarda hastalığa neden olabiliyor. Corona virüsleri hafif durumlarda soğuk algınlığı etkisi gösteriyor ama ağır vakalarda da şiddetli sonunum yetmezliğine neden oluyor. Buna, SARS (ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu) deniyor. Genetik kodunda yapılan analizlere göre yeni virüs, diğer corona virüslerine kıyasla SARS'a en yakın virüs. Virüs, bazı hastalarda akciğer iltihabına neden olmakta ve ölümlere sebebiyet vermekte.

Kuluçka süresi 5-14 gün olan virüsün belirtileri, ateş, titreme, öksürük, solunumun yüzeyselleşmesi, boğaz ağrısı, myalji, kusma, abdominal ağrı olarak açıklanıyor. Hastalığın belirli bir tedavisi ise bulunmuyor. Ampirik olarak geniş spektrumlu antibiyotikler, antiviraller, renal replasman tedavisi ile tedavi edilebiliyor. Kullanımı onaylanan herhangi bir aşısı yok. 

Corona virüsü belirtileri nelerdir ve tanısı nasıl konulur?

Çoğunlukla üst solunum yolu hastalıkları belirtileri olan burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı ve ateş olabilir. Bu virüsler bazen zatürre gibi alt solunum yolu hastalıklarına yol açabilir. Bu durum, kalp-akciğer hastalığı, bağışıklık sistemleri yetersizliği veya yaşlı olan kişilerde daha sık görülür. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23