• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çin haber ajansı: ABD ordusunun, Rusya ordusunu yok etmesi mümkün değil

Yeniakit Publisher
2020-02-18 15:16:00 - 2020-02-18 15:39:41
Çin haber ajansı: ABD ordusunun, Rusya ordusunu yok etmesi mümkün değil

Çin'de bir haber sitesinde, “ABD bizi aldatıyor” başlığıyla çıkan haberde, “Bazı ABD askeri uzmanları, ABD ve Rusya arasında bir savaş olması durumunda Rus ordusunun yok edilmesinin sadece yedi gün süreceğini söylüyor. Ama gerçekte, her şey farklı görünüyor' ifadeleri kullanıldı.

Haberin içeriğine göre; “Bazı ABD askeri uzmanları, ABD ve Rusya arasında bir savaş olması durumunda Rus ordusunun yok edilmesinin sadece yedi gün süreceğini söylüyor. Ama gerçekte, her şey farklı görünüyor." ifadeleri kullanıldı.

Zhuge Xiaoche kaleme aldığı analiz haberinde, Washington ve Moskova arasındaki ilişkilerin son yıllarda daha da kötüleştiğini ve aralarındaki savaş riskinin arttığını belirterek şunları söylüyor:

"Amerikan ordusu yedi gün içinde tüm Rusya'yı ele geçirebilir mi? Rus ordusu yedi günden fazla sürmeyecek mi? Gerçek durum korkutucu. ABD düzenli silahlı kuvvetlerin sayısında Rusya'yı önemli ölçüde geçse de, Rusya Federasyonu'nun çok sayıda nükleer silahı var. Rusya nükleer potansiyelini kullanmaya başlarsa ABD'yi yok edecektir. Yanılıyoruz ve Rusya ABD'yi yenebiliyor. ”

1986'daki ünlü Eldorado Kanyon Operasyonu sırasında, ABD Ordusu'nun radar sistemine ve Libya'daki havaalanına saldırdığını hatırlatan yazar Zhuge Xiaoche, “Ordunun saldırı yapması sadece 18 dakika sürdü. Libya Hava Kuvvetleri bir anda felç oldu ve misilleme saldırısı yapamadı. ABD ordusu, Irak'taki savaş sırasında da benzer bir taktik kullandılar. Önce Irak radar istasyonunu felç ettiler ve daha sonra yer hedeflerine saldırmak için hava kuvvetleri görevlendirdiler. Kombine kara kuvvetleri kısa süre sonra Irak'taki savaşı sona erdirerek, hedeflere saldırmak ve ortadan kaldırmak için yüksek teknoloji birlikleri ve silahlar kullandı” dedi.

“Dünyanın en güçlü iki ülkesi arasında bir savaş patlak verirse, Rusya ABD askeri stratejisine doğru tepki gösterebilecek mi?” sorusuna ise Zhuge Xiaoche şöyle cevap verdi:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Rusya, SSCB'nin askeri mirasının büyük çoğunluğunu geçti. Bu sayede şu anda dünyanın en büyük nükleer cephaneliğine sahip. Buna ek olarak, ülke Sovyetler Birliği'nden kalma çok sayıda kıtalararası füze, savaş uçağı, savaş gemisine sahip. Rusya silah ve teçhizatın bir kısmını diğer ülkelere üretip ihraç ediyor ve satıştan elde edilen geliri daha da gelişmiş silah türleri geliştirmek ve dağıtmak için kullanıyor. Aynı zamanda Rusya, dünyanın en büyük ülkesi olan yüksek oranda stratejik oranlara sahip, 17 milyon kilometrekarelik bir alanı kaplıyor. Bu Amerika Birleşik Devletleri'nin neredeyse iki katı büyüklüğündedir. Rusya Avrasya kıtasına uzanıyor, kuzeybatıdaki Baltık Denizi, güneybatıdaki Karadeniz ve sınırların en doğusundaki Bering Boğazı üzerinden Alaska ile sınırlanıyor. Ülkenin kuzeyden güneye uzunluğu 4.000 km ve güneyden batıya - 9.000 km'dir. Rusya'nın askeri gücü olmasa bile, ABD'nin kısa sürede çok büyük bir bölgeyi işgal etmesi çok zor olacak. ”

Xiaoche ayrıca, Rusya'nın muazzam stratejik nükleer güçlere ve çok sayıda modern stratejik silahlara sahip olduğunu belirterek, “Asker sayısındaki azalmaya rağmen, Rus ordusu Avangard hipersonik füzeleri, Sarmat kıtalararası balistik füzeleri ve uzun süredir hizmet veren Topol-M kıtalararası füzeleri gibi yeni ‘ölümcül silahlar' ile donatılmıştır. Bu nedenle, bir savaş durumunda, Rus ordusunun bu tür stratejik silahları reddetmesi muhtemeldir” dedi.

“Nükleer silah sahibi ülkeler arasında Rusya, nükleer savaş başlığı sayısında dünyada birinci sırada” diyen Zhuge Xiaoche, “ABD Ordusu 4.000'den fazla nükleer savaş başlığına sahipken, Rusların 5.000'den fazla var. Ayrıca, Rusya'nın mükemmel bir nükleer üçlüsü var: hava saldırısı için stratejik bombardıman uçakları Tu-160 ve Tu-22M ve kıtalar arası fırlatma yerden roketler. Buna ek olarak, Trans-Sibirya Demiryolu'nda bir askeri demiryolu füze sistemi gizlidir ve Borey sınıfının nükleer enerjili denizaltıları da Rusya'nın gücünü gösteriyor” yorumunda bulundu.

Çin yazarı Zhuge Xiaoche, Rusya'nın ABD'den kaynaklanan herhangi bir provokasyon ve tehditten korkmadığını söyledi.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

enver

İnşallah bu kafirler birbirini yer...hiçbir müslümana musallat olmadan birbirine düşer..

ömer

Rus ordusunu 7 günde yok edecek sözde güç 17 senedir afganistan da perişan...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23