• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çılbır tarifi, nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2021-10-31 00:12:00 -
Çılbır tarifi, nasıl yapılır?

Bol yoğurtla besin gücü katlanan bu tarif, yumurta içeren her yemekte olduğu gibi en doyurucu tariflerden biri.

Bol yoğurtla besin gücü katlanan bu tarif, yumurta içeren her yemekte olduğu gibi en doyurucu tariflerden biri. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler

  • 5 adet Yumurta
  • 200 gr Yoğurt
  • 1 diş Sarımsak
  • 50 gr Zeytinyağı
  • 2 dilim Ekşi Mayalı Ekmek
  • 1 yemek kaşığı Üzüm Sirkesi 
  • Tuz, karabiber, pul Biber

Yapılışı

Bir tencereye su doldurun ve orta ateşte ısıtmaya başlayın. İçerisine tuz ve sirke ekleyin. Sarımsağı ezin ve yoğurda ekleyin. Yumurtanın bir tanesini kaseye kırın ve kaseden sıcak su içerisine yavaşça bırakın. Tüm yumurtalar için aynı işlemi tek tek yapın. Suyun kaynamamasına özen gösterin, gerekirse bir süre sonra ocağı kapatın. Pişen yumurtaları bir kevgir ile tek tek sudan çıkarın, peçete ile kevgirdeki fazla suyu alın, servis tabağına yerleştirin. Zeytinyağını küçük bir tavada ısıtın, içerisine pul biber ve tuz ekleyin. Ekmeği kızartın. Yumurtanın üzerine yoğurdu, tereyağını gezdirin ve kızarmış ekmek ile servis edin. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23