• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çığ ve kar fırtınası can aldı

Yeniakit Publisher
2014-10-15 14:56:00 -
Çığ ve kar fırtınası can aldı

Nepal’de çığ düşmesi ve kar fırtınası nedeniyle ölenlerin sayısı 12'ye yükseldi.

Yetkililer, daha önce Mustang'e bağlı Thorong La geçidinde çığ düşmesi sonucu öldüğü açıklanan ikisi Polonyalı, biri İsrailli, diğeri Nepalli dört kişinin, kar fırtınasına yakalandığını ve bu nedenle yaşamlarını yitirdiklerini duyururken, Mustang'a komşu Phu yöresinde çığ düşmesi sonucu beş kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. 

Manang bölge yöneticisi Devendra Lamichane, Phu'da düşen çığın, dördü Kanalı biri Hintli olmak üzere dağ yürüyüşüne çıkan beş kişinin ölümüne yol açtığını söyledi. Kurbanların kara gömülen cesetlerinin çıkarılmasının günler alabileceği kaydedildi.

Katmandu'nun yaklaşık 160 kilometre kuzeybatısında, aynı bölgede üç köylünün de hayatını kaybettiği ifade edildi.

Hükümet yetkilisi Yam Bahadur Çokyal, Mustang'den telefonla yaptığı açıklamada, dağ yürüyüşüne çıkan ve bölgede yaşamlarını yitiren Polonyalı, İsrailli ve Nepallinin, tipiye yakalandıklarını, bölgeden şimdiye kadar 14 kişinin kurtarıldığını, bu kişilerin, iki askeri helikopterle Jomson'a götürüldüklerini söyledi.

Bölgedeki olumsuz hava koşullarının, Hindistan'ı vuran Hudhud kasırgasının etkisi olduğu belirtiliyor. Ekim ayının, Nepal'de Himalayalar'da dağ yürüyüşüne çıkmak için en popüler ay olduğu biliniyor. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23