• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP’ye kötü haber! Cemil Tugay Ak Parti’ye geçiyor: Tarih verildi

Yeniakit Publisher
Yücel Kaya Giriş Tarihi:

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
CHP’ye kötü haber! Cemil Tugay Ak Parti’ye geçiyor: Tarih verildi

CHP’den ayrılarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini bağımsız sürdüren Cemil Tugay’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesinin ardından Ankara ve İzmir kulisleri yeniden hareketlendi. A Haber canlı yayınında konuşan gazeteci Zafer Şahin, Tugay’ın AK Parti’ye katılabileceği tarihe ilişkin dikkat çeken bir kulis bilgisini paylaştı. Tugay ise daha önce parti değişikliği iddialarını kabul etmemişti.

İzmir siyasetinde gözler Cemil Tugay’a çevrildi. CHP’den 18 Haziran’da istifa eden ve belediye başkanlığı görevini bağımsız sürdüren Tugay’ın, 30 Eylül’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul edilmesi, daha önce gündeme gelen AK Parti’ye katılacağı yönündeki iddiaları yeniden gündeme taşıdı. Görüşmenin ardından Tugay, Erdoğan’a İzmir’in gündemindeki konular ve kentin geleceğine yönelik projeler hakkında bilgi sunduğunu açıklamıştı.


A HABER’DE DİKKAT ÇEKEN KULİS BİLGİSİ

A Haber’de yayınlanan Aklın Yolu programına katılan gazeteci Zafer Şahin, İzmir Büyükşehir Belediyesi kulislerinden edindiğini belirttiği bilgileri paylaştı.

Şahin, Cemil Tugay’ın önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek AK Parti Grup Toplantısı’nda partiye katılabileceğini söyledi. Bunun henüz Tugay veya AK Parti tarafından resmen doğrulanmış bir katılım kararı olmadığını özellikle belirtmek gerekiyor.


TARİH DE VERDİ

Şahin, kulislerde konuşulan takvime ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Sanıyorum 7 Ekim ya da 8 Ekim, haftaya çarşamba günü Büyükşehir kulislerinde konuşulan, Cemil Tugay’ın önümüzdeki hafta, yani AK Parti’nin ilk grup toplantısında AK Parti’ye katılacağı yönünde.”

A Haber'in aktardığına göre Şahin, söz konusu bilgiyi İzmir Büyükşehir Belediyesi çevrelerinden gelen kulis bilgilerine dayandırdı.


ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ SONRASI GÖZLER TUGAY’A ÇEVRİLDİ

Tugay'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la gerçekleştirdiği görüşmenin basına kapalı yapılması da siyasi kulislerde yakından takip edildi.

Tugay görüşmenin ardından yaptığı açıklamada parti değişikliği konusuna değinmemiş, görüşmenin İzmir'in sorunları ve projeleri üzerine gerçekleştiğini ifade etmişti.

Tugay, 13 Ağustos'ta yaptığı açıklamada ise bir partiye geçme durumunun bulunmadığını ve bağımsız kalacağını söylemişti. Bu nedenle son kulis bilgisinin, Tugay’ın daha önce kamuoyuna yaptığı açıklamadan farklı bir tablo ortaya koyduğu görülüyor.

İLÇE BELEDİYELERİ İÇİN DE KULİSLER HAREKETLİ

İddia yalnızca İzmir Büyükşehir Belediyesi ile sınırlı değil. Şahin, bazı ilçe belediye başkanlarının da AK Parti’ye katılabileceğinin konuşulduğunu aktardı.

Kulislerde Bergama, Tire ve Bayındır gibi ilçelerin isimlerinin geçtiğini belirten Şahin, olası katılımların özellikle İzmir'in metropol dışındaki ilçelerinde gerçekleşebileceğini ifade etti. Bu bölüm de resmi açıklamaya değil, Şahin'in aktardığı kulis bilgilerine dayanıyor.

Şimdi gözler önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek AK Parti Grup Toplantısı’na çevrilmiş durumda.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vay vay

Niye şaşırıyorsunuz ki..artık akp sandıkta alamadığını transferle alıyor, belediye meclis üyeleriyle alıyor..AKP ye geçen akmatikle pür ü pâk oluyor..dava falan da yok..Fatma hanım malı götürmüş evinde oturuyor, dava bile açılmadı

Recep Aydın / Sosyal Bilimci

FETÖ/PDY gibi sinsi ve karanlık terör örgütlerinin askeri mahrem yapılanmalarına yönelik 8 ilde gerçekleştirilen soni operasyonlar, bu toprakların sahipsiz olmadığının ve milli iradenin asla diz çökmeyeceğinin en net kanıtıdır . Devletin kılcal damarlarına, askeri ve sivil bürokrasiye bir ayrık otu gibi sızan bu hain şebeke, temizlendikçe bitmeyen bir virüs gibi görünse de kökünün kazınacağı gün mutlak ve kaçınılmazdır . Bu topraklarda ihanet ne kadar köklüyse, devletin kudreti ve milletin iradesi de o kadar sarsılmazdır. 15 Temmuz’da tankların önüne dikilen, canını siper eden bu aziz millet, kendi içinden çıkan satılmış hainlerin devlet mekanizmasını felç etmesine asla izin vermeyecektir. Hainlerin hücre evlerinde, gizli network ağlarında veya mahrem yapılanmalarında saklanarak yürüttükleri her faaliyet, Türk devletinin çelikten iradesine çarpıp yok olmaya mahkumdur. Bugün 8 ilde yapılan darbe, yarın bir başka ilde bu yapının kalıntılarına inecek olan o sert yumruğun habercisidir . Yıllardır bitmediklerini düşünenler, devlet hafızasının asırlara sari sabrını ve takip gücünü hesaba katmayan gafillerdir. Devlet, haini nerede olursa olsun, ne kadar kamufle olursa olsun bulup çıkaracak, adaletin karşısına dikecek güçtedir . Hainlerin temizlenme süreci bir sabır ve kararlılık mücadelesidir. Askeri mahrem yapılara indirilen her tokat, bu sinsi yapının son çırpınışlarını hızlandırmaktadır . Moralleri bozmaya, "bitmiyorlar" algısıyla yılgınlık yaratmaya çalışan odaklara karşı duruşumuz nettir: Bu devlet ayakta kaldığı sürece, bu milletin evlatları nöbette olduğu müddetçe, hiçbir illegal yapı bu topraklarda egemenlik kuramayacaktır. İnanç, kararlılık ve tavizsiz mücadele, bu hain şebekenin tamamen tarihin çöplüğüne gömülmesini sağlayacaktır. Allah devletimize zeval vermesin, mücadelemiz son hain adalete teslim edilene kadar aynı sertlikle ve kararlılıkla sürecektir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23