• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP’li Öztürk Yılmaz’ın adı DEAŞ iddianamesinde

Yeniakit Publisher
2018-03-01 12:03:00 -
CHP’li Öztürk Yılmaz’ın adı DEAŞ iddianamesinde

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın terör örgütü DEAŞ ile ilgili hazırladığı iddianamede dönemin Musul Başkonsolosu CHP’li Öztürk Yılmaz'ın ismi de yer aldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Suriyeli İngilizce öğretmeni Afra Şaar'a (28) ilişkin hazırladığı iddianamede, terör örgütü DEAŞ ile ilgili çarpıcı değerlendirmeler yer aldı. DEAŞ’ın kuruluşu ve faaliyetleri ile ilgili ayrıntılı açıklamaların yapıldığı iddianamede, sık sık öldüğü yönünde haberler çıkan Ebu Bekir El Bağdadi'nin halen örgütün liderliğini yaptığı vurgulandı.

ÖZTÜRK YILMAZ’IN KAÇIRILMASI

DEAŞ'ın hedefinin, dünya üzerindeki Müslüman devletlerin yönetimlerini yıkarak, yerine radikal görüşler doğrultusunda bir devlet kurmak olduğuna dikkat çekilen iddianamede, örgütün yayın organlarında Türkiye'ye yönelik eylem çağrılarının yer aldığı kaydedildi. DEAŞ terör örgütünün Türkiye'ye karşı gerçekleştirdiği 22 ayrı eyleme dikkat çekilen iddianamede, "Diplomatik misyonlarının uluslararası koruma altına alınan yerler olduğu, bu bağlamda; Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 49 kişinin kaçırılarak rehin tutulmasının, uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti'ne ne karşı yapılmış eylem niteliğinde olduğu aşikârdır" denildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23