• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP’li ‘Adalar’ FETÖ’ye çalışmış

Yeniakit Publisher
2017-10-04 10:15:00 - 2017-10-08 15:32:39
CHP’li ‘Adalar’ FETÖ’ye çalışmış

CHP’li Adalar Belediyesi’nde FETÖ skandalı patlak verdi.

CHP’li Adalar Belediyesi’nde dönen FETÖ dolapları deşifre oldu. Ajan yuvasına dönen ve karanlık toplantıların gerçekleştirildiği Adalar ilçesini yöneten CHP’li belediyenin, FETÖ’nün ‘Belediyeler İmamı’ olduğu tespitinin ardından tutuklanan Erkan Karaaslan üzerinden kanlı örgüte maddi kaynak sağladığı ortaya çıktı. Adalar Belediyesi’nin, ‘FETÖ İmamı’ Karaaslan’la bağlantılı şirketlere 17-25 Aralık darbe operasyonlarının ardndan ihale ve seminerler yoluyla yüklü miktarda para aktardığı tespit edildi.

ADALAR’A KARABASAN GİBİ ÇÖKEN FETÖCÜ: ERKAN KARAASLAN

Başkanlığını Atilla Aytaç’ın yaptığı Adalar Belediyesi’nin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile olan bağlantısı, şikayetler üzerine belediyede incelemelerde bulunan İBB Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişlerinin ön araştırma raporuyla gün yüzüne çıktı. Adagazetesi’nin ele geçirerek neşrettiği 55 sayfalık araştırma raporunda Adalar Belediyesi’nin FETÖ’nün ‘Belediyeler İmamı’ Erkan Karaaslan ile “E-Yöntem”, “BEKAD”, “LİTERA”, “Altaş” adlı şirketler üzerinden ihaleler yoluyla yüklü miktarda para aktardığı belirtildi.

‘BELGE’LERİ FETÖ’YE EMANET ETMİŞLER

İBB Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca hazırlanan ön rapora göre; CHP’li Adalar Belediyesi’nde Bilgi İşlem Birimi olmasına rağmen Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS), FETÖ’cü Erkan Karaaslan’ın “Çözüm Ortağı” vasfıyla bünyesinde bulunduğu LİTERA firmasına yaptırıldı. Bununla da yetinmeyen CHP’li belediye, FETÖ’cü şirkete yeniden iş alma imkanı tanıdı ve hizmet işinde bilgisine başvurdu. Bir belediye yetkilisinin beyanına yer verilen raporda, “...Adalar Belediyesi’nde halen kullanılmakta olan EBYS yazılımı sistemi var iken, ihtiyaç da olmadığı halde mevcut Belediye Başkanı (Atilla Aytaç), Erkan Karaaslan’ın çözüm ortağı olduğu bilinen LİTERA isimli firmadan aynı yazılımı yeniden satın almak suretiyle, kamu zararına sebebiyet vermiştir.” denildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

FETÖ’NÜN ŞİRKETİ ‘MALİ HİZMETLER’ BİRİMİ GİBİ ÇALIŞMIŞ

CHP’li Adalar Belediyesi’nin, kurum bünyesinde istihdam edilen Mali Hizmetler Birimi’nin asli görevleri arasında yer alan işleri de açık ve pazarlık usulüyle ‘FETÖ İmamı’ Karaaslan’ın E-Yöntem adlı firmasına teslim ettiği belirlendi. Bu şekilde FETÖ şirketi üzerinden ihaleye fesat karıştırıldığı saptamasının yapıldığı raporda, “Adalar Belediyesi’nde Erkan Karaaslan’a ait E-Yöntem Firması tarafından verilen Stratejik Yönetimi, Mali Yönetimi, İç Kontrol Sisteminin Kurulması gibi, Mali Hizmetler Biriminin ve Belediye’de istihdam edilen iç denetçilerin asli görevleri arasında olan işleri açık ve pazarlık usulü ile Erkan Karaaslan’a ve yakınlık bağı bulunan kişilere verilerek, rekabetin önlendiği, dolayısıyla ihaleye fesat karıştırıldığı incelenmiştir.” ifadelerine yer verildi. Adalar Belediyesi’nin FETÖ’ye ihale yoluyla verdiği işlemlere, “30.07.2015 – 1756/1”, “18.06.2014 – 843/1”, “14.07.2015 – 1756/1” sayılı ödeme emirleri dayanak gösterildi.

MUHASEBENİN KOLTUĞUNA DA FETÖ OTURMUŞ

CHP’li belediyenin FETÖ’nün ‘Belediye İmamı’ Erkan Karaaslan’la olan akçeli işleri bunlarla da sınırlı değil. Adalar Belediyesi’nin, bir Mali Müşavirlik firmasından “Mali Danışmanlık ve Muhasebe Hizmeti” alması ve her ay bu firmaya düzenli ödeme yapmasına rağmen FETÖ’cü Karaaslan’dan “Mali Danışmanlık ve Hizmet İçi Eğitim Seminerleri” aldığı açığa çıkarıldı. Skandal, raporda şu ifadelerle vurgulandı: “Adalar Belediyesi’nde yerel idarelerin ehliyet ve liyakat sahibi kadrolu mali hizmetleri muhasebe yetkilileri, muhasipleri, meslek hizmetleri personelleri tarafından yapılması gereken mali işler, 2009 yılı itibariyle, 2017 yılına kadar Osman Öztürk Mali Müşavirlik firmasından her ay düzenli olarak ‘Mali Danışmanlık ve Muhasebe Hizmeti’ alındığı ve her ay düzenli ödemeler yapıldığı halde, 2014 yılından itibaren Erkan Karaaslan’dan ‘Mali Danışmanlık ve Hizmet İçi Eğitim Seminerleri’ alındığı tespit edilmiştir.” Raporda, belediyenin, kamu ihale dosyalarını kontrol etme gibi bir yetkisi olmayan UBD Yeminli Mali Müşavirlik firmasından da Mali Danışmanlık Hizmeti alarak kamu zararına sebebiyet verdiği bildirildi.

ADALAR’I FETÖ’NÜN KARAASLAN’I EĞİTMİŞ

Adalar Belediyesi-FETÖ işbirliğinin bir delili de “Eğitim Seminerleri”nden çıktı. Teftiş Kurulu Başkanlığı ön araştırma raporunda, FETÖ’cü Karaaslan’a ait BEKAD iktisadi işletmesinin 24-25 Mayıs 2016 tarihlerinde Adalar Belediyesi’nde seminer verdiği saptandı. Söz konusu seminerin hangi konuda olduğu ve seminere kimlerin katıldığın dair hiçbir evrak hazırlanmadığı bu nedenle işlemin şaibeli olduğu ifade edildi. Şaibeli seminere, raporda şu sözlerle dikkat çekildi: “Erkan Karaaslan’a ait BEKAD iktisadi işletmesinin Adalar Belediyesi’ne ait Adalar Sosyal Hizmetler San. ve. Tic. AŞ.’ye 24-25 Mayıs 2016 tarihlerinde ‘Eğitim Semineri’ adı altında BEKAD İşletmesine 17.05.2016 tarihli Seri:a. Sıra No:467943 sayılı fatura ile para ödendiği görülmüştür. Üzerinde yapılan tetkikatta, hangi konuda eğitim semineri verildiği, kimlerin katıldığı, ayrıntılı olarak evrak üzerinde belirtilmediği anlaşılmaktadır. Evrak üzerindeki işlem noksanlığı nedeniyle, yapılan işin şaibeli olduğu kanaatine varılmıştır.”

BELEDİYE: İSTİHBARATIMIZ YOK!

FETÖ’cü Erkan Karaaslan ile olan bağlantısı ortaya çıkan CHP’li Adalar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada iddialar reddedilemedi. Adalar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Kurumumuz bir Belediye yapılanmasıdır, bünyesinde istihbarat teşkilatı ya da kriminal inceleme yapacak bir birim ya da kişi yoktur. Belediyemize Emniyet Müdürlükleri ve/veya Milli İstihbarat Teşkilatı ya da başkaca Devlet kurumlarından uyarıcı en azından dikkatli olunması gerektiğini bildiren bir bilgi/belge/uyarı gelmemiştir. Bu nedenle kimin hangi görüşe, kimin hangi örgüte, kimin hangi yapılanmaya ait olduğunu bilmemiz mümkün değildir.” denildi.

14 aydır tutuklu

Adalar Belediyesi ile akçeli işleri deşifre olan Erkan Karaaslan, FETÖ’nün ‘Belediyeler İmamı’ olduğu tespitiyle, Mersin Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla 18 Ağustos 2016’da tutuklanmıştı.



FARUK ARSLAN

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23