• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP'den Hollanda'nın skandal kararına ilk yorum

Yeniakit Publisher
2017-03-11 14:49:00 - 2017-03-11 15:42:01
Yeni Akit'i Google'da takip et, hiçbir gelişmeyi kaçırma.
CHP'den Hollanda'nın skandal kararına ilk yorum

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izninin Hollanda Hükümeti'nce iptal edilmesine yönelik olarak, "Türkiye'nin itibarı AK Parti'nin ötesinde bir değerdir bizim için. Bu kararı kesinlikle kabul etmeyiz" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Bakan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz geçen hafta bu konuyla ilgili tutumumuzu açıkladık. AB'nin toplanma ve ifade hürriyetine herkesten daha fazla saygı göstermesini, AB'in bu değerler üzerine inşa edildiğini söyledik. Kampanya yasağı ve seyahat yasağının hiçbir şekilde bir amaca hizmet etmediğini belirttik ve belirtiyoruz. Hiçbir zaman Türkiye Dışişleri Bakanı'na gerekçesi ne olursa olsun böyle bir engel çıkartılmadı. Bu, şu anlama geliyor. Türkiye, maalesef dışarıda itibar kaybına uğradı, dışarıda yalnızlaştı, Türkiye'deki Anayasa değişikliğinin bir otokratik sistem olduğu algısı dışarıda iyice güçlendi, AKP'nin dışarıda daha önce demokrasi için devşirdiği destek eridi ve eksiye geçti. Türkiye'nin itibarı, AKP'nin ötesinde bir değerdir bizim için. Bu kararı kesinlikle kabul etmeyiz. Ama hükümetin dönüp aynaya bakması lazım. İçerideki bu kutuplaşma, antidemokratik bir anayasayı, sanki demokratik bir değşiklik gibi takdim etmesi; otokrasiyi demokrasi gibi yutturmaya çalışması, Türkiye'nin alanını içeride kutuplaştırmayı körüklediği gibi dışarıda da manevra gücünü zayıflattı. Dışarıda yaşananları kınıyoruz ama hükümet şöyle bir mağduriyet yaşatıyor. Dışarıda olup bitenlerin ve bizim de kabul etmediklerimizin arkasına saklanarak, içeride kendi yasaklarını, kendi antidemokratik uygulamalarını unutturmak istiyor. Hayır kampanyasını yürütenlere yönelik saldırıları maalesef unutturmaya çalışıyor. Bunlar bizim asla kabul etmeyeceğimiz şeylerdir. Hükümetin doğru bir noktada durması lazım. Dışarıdaki antidemokratik bir kararı biz eleştirirken, hükümetin de kendi muhalefetine dönük uygulamalara son vermesi lazım. Yoksa dışarıda Türkiye'nin itibarı kalmıyor."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23