CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Av. Mustafa Ülkü Caner, İmam Hatip mezunlarını IŞİD militanlarına benzetti. Caner, Türkçe Ezan’ı savundu, “Allah Türkçe bilmiyor mu? Allah’ı niye küçümsüyorsunuz. Arapça kutsal değildir, Arapça Arapların dilidir” dedi.
RAMAZAN ALKAN / ANKARA - CHP’lilerden İmam Hatipliler için çirkin benzetme. Türkiye, Musul’u işgal eden ve Türk Konsolosluğu’nu basan IŞİD ile uğraşırken CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Av. Mustafa Ülkü Caner, İmam Hatiplileri IŞİD militanlarına benzetti. Caner, “İmam Hatip okullarının ihtiyaç olmamasına rağmen ısrarla açılması, akıllara ‘Acaba yeni IŞİD militanlarına mı ihtiyaç var?’ sorusunu getirmektedir” dedi. Konuyla ilgili görüştüğümüz Caner, hezeyanlarına yenilerini ekleyerek bu sefer İmam Hatipliler için Hizbullah benzetmesi yaptı, Türkçe ezanı savundu.
İHL’RE İĞRENÇ IŞİD BENZETMESİ
Mütedeyyin kesime ve dini değerlere düşmanlığıyla bilinen CHP zihniyetinin temsilcisi olan Caner, önceki gün yazılı olarak yaptığı açıklamasında İzmir İl Özel İdaresi hizmet binası olarak yapılan yerin, İmam Hatip Lisesi’ne çevrilmesine karşı çıktı. İzmir’in İmam Hatip ihtiyacı olmadığını savunan Caner, devlet binasının İmam Hatip Okuluna çevrilemeyeceği belirtti. Caner bu okullardan mezun olanların IŞİD gibi terör örgütlerine üye oldukları iftirasını attı ve “Türkiye’nin, ne İzmir`de ne de Türkiye`nin başka bir şehrinde İmam Hatip Okullarına ihtiyacı yoktur. Öyle görülüyor ki anayasal ve yasal yetkilerini keyfi olarak kullanan bazı atanmış görevliler, Türkiye’nin dışındaki IŞİD militanlarını az bulmuş ve Türkiye’mizin içinde de yetiştirmeye çalışıyorlar. İmam Hatip Okullarının ihtiyaç olmamasına rağmen ısrarla açılması, akıllara ‘Acaba yeni IŞİD militanlarına mı ihtiyaç var?’ sorusunu getirmektedir” dedi.
“TÜRKİYE’NİN İHL’LERE İHTİYACI YOK”
Sorularımız karşısında zor anlar yaşayan Caner, İmam Hatiplilerin IŞİD militanlarına benzediğini yineleyerek, Türkiye’nin bu tür okullara artık ihtiyacının olmadığını iddia etti. İmam Hatip okullarının sadece imam yetiştirmesini istediğini söyleyen Caner, “İmam Hatip Okulları aydın çağdaş imamlar yetiştirmek için, dini insanlara düzgün bir şekilde öğretmek için var olan okullardır. IŞİD gibi terör örgütlerinin İslam adına yaptıkları bu kadar ağır şeyler varken, gözümüze soka soka hele İzmir gibi bir yerde İl Özel İdare binasını İmam Hatip yapılacağını söylemek tahriktir” dedi. “İmam Hatip okullarını bitirmiş veya halen okumakta olan öğrencileri siz IŞİD militanlarına benzettiniz mi?” şeklindeki sorumuza Caner, cevap veremedi, “Hayır hayır. O bugün zamanlama olarak düşünülen şey IŞİD militanları bu kadar şey yaparken inadına yaparmış gibi yapıldığı için. İmam Hatip mezunlarının hepsi İŞID militanları gibi değil öyle şey olur mu?” dedi. “İmam Hatipler kapatılsın mı?” şeklindeki sorumuza ise Caner şöyle cevap verdi: “Hayır, sadece ihtiyaç fazlası olmaması gerekir. Ama bugün Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesi birçok bakanlığın bütçesinden fazla ise, arıza var demektir.”
HİZBULLAH’A DA BENZETTİ
CHP zihniyetinin günümüzdeki tipik örneklerinden biri olan Av. Mustafa Ülkü Caner, Hizbullah terör örgütünün de İmam Hatiplilerden meydana geldiğini söyledi. İmam Hatip mezunlarının sadece imam olması gerektiğini belirten ve bu okullardan mezun olanların devlet kademelerinde görev almaması gerektiğini savunan Caner, “Devlet bir hâkim yetiştirecekse bunu İmam Hatip’ten yetiştiremez” dedi. “Niçin?” karşılığını verdiğimiz Caner şu cevabı verdi: “İslam Hukukunu uygulayacağı için olmaz. Görüyoruz ki İslami yaşam tarzını devlet eliyle zorlayan bir zihniyet Türkiye’de gelişiyor.”
Caner ayrıca tek parti döneminde İslam’a ve dindarlara yönelik yapılan zulümleri savundu, CHP sayesinde Ezan ve Kuran okunabildiğini söyledi. “Ama Ezan’ın Türkçe okunmasını getiren de CHP zihniyetiydi, buna ne diyeceksiniz?” sorumuza Caner, İslam’a hakaret ederek şu cevap verdi: “Ezan’ın Türkçe okunması çok güzel bir şey. İnsan anlaya anlaya dinliyor. Allah Türkçe bilmiyor mu? Allah’ı niye küçümsüyorsunuz. Arapça kutsal değildir, Arapça Arapların dilidir.”