• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP ve HDP 'Rus' ikizi!

Yeniakit Publisher
2016-02-23 07:38:00 - 2016-02-23 08:06:07
CHP ve HDP 'Rus' ikizi!

KCK’lılarla bir araya gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın, “Direnin, Ruslar yardıma geliyor. Silahlar yola çıktı bile” ifadeleri, CHP’li Eren Erdem’in “Eğer Türkiye-İran karşı karşıya gelirse, Türkiye’ye karşı İran safında olurum” sözlerini akıllara getirdi.

YUSUF ZİYA GENÇ / ANKARAAçıklamaları Yeni Akit’e değerlendiren siyasetçiler, CHP’nin HDP çizgisine her geçen gün daha da yaklaştığını söylediler.

BU NASIL MUHALEFET?

Türkiye ateş çemberi içerisindeki Müslümanlara yardım eli uzatma gayretindeyken, CHP’li ve HDP’liler ağız birliği yaparak Türkiye’yi hedef alan açıklamalar yapmaya devam ediyor. Son olarak HDP’li Kışanak’ın Rusya’dan yardım beklediklerini ifade etmesi ve CHP’nin Türkiye karşıtı tavırları milli muhalefete olan ihtiyacı bir kez daha gözler önüne serdi. HDP’lilerin terörü desteklemesi ve CHP’nin ulusalcı çizgiden kayarak Türkiye aleyhinde çalışması tepkilere neden oldu.

“CHP’NİN 6 OKUNDAN 1’İ KIRIK”

CHP ve HDP arasında gizli bir işbirliği olduğunu belirten CHP Eski İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, “CHP’nin içinde bulunduğu duruma bakıldığında HDP’lileştiğini görüyoruz. Gezide CHP öndeydi, sonra HDP işin içine dahil oldu. Birçok konuda CHP ile HDP’nin dirsek temasında olduğunu görüyoruz. CHP’nin 6 okundan biri olan ‘Milliyetçilik’ artık kırıldı. Türkiye dış politika bağlamında kritik bir süreçten geçerken CHP ve HDP, ‘AK Parti ülkeyi yönetmiyor’ algısı oluşturmak için Türkiye karşıtı faaliyetlere girişiyor. Son günlerde yaşanan Cerattepe hadisesinde de bu girişimi görüyoruz. Cerattepe’nin ikinci Cizre olduğu yönünde sloganlar atılıyor” diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“CHP HDP’YE BENZEDİ”

CHP’nin HDP’ye benzediğini söyleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge ise, “CHP’nin ulusalcı bir yapısı varken şu anda HDP’ye benzedi. Bütün milletvekilleri için aynı şeyi söylemek doğru olmaz ama bazı CHP’lilerin teröre karşı bakış açısı HDP’lilerden farklı değil. TBMM yemine sadık kalmayan, bayrak, vatan ve ezan söz konusu olduğu zaman nerede, nasıl açıklama yapacağını bilmeyen milletvekilleri hakkında hukuki sürecin başlayacağını tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.

“VATANI ZOR DURUMA DÜŞÜRMEK İSTİYORLAR”

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca da, “Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Bugün bizdeki muhalefet, iktidarı düşürme şartıyla vatanı düşürmeye bile razıdır’ ifadeleri bugün bulunduğumuz durumu tam anlamıyla özetlemektedir. Seçimle iş başına gelemeyen, halkın oyunu alamayan muhalefet bu tür ayak oyunlarına müracaat ediyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23