• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cezayir Müslüman Alimler Derneği: İsrail-BAE anlaşması Filistin meselesine ihanettir

Yeniakit Publisher
2020-08-16 23:37:35 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Cezayir Müslüman Alimler Derneği: İsrail-BAE anlaşması Filistin meselesine ihanettir

CEZAYİR (AA) - Cezayir Müslüman Alimler Derneği, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İsrail arasında imzalanan normalleşme anlaşmasının, Filistin meselesine ihanet olduğunu belirtti.

Cezayir'deki en büyük din adamları oluşumu olan dernek tarafından yapılan yazılı açıklamada, Filistin topraklarını işgal eden, kutsal mekanları çiğneyen işgalciyle işbirliği yapma ya da normalleşmeye gitmenin Filistin meselesine ihanet olduğu ifade edildi.

İsrail ile normalleşmenin haram olduğu ve her ne gerekçeyle olursa olsun Filistin'in tarihi topraklarından taviz vermenin dinen uygun olmadığı vurgulanan açıklamada, bu ihanete sessiz kalmanın da ihanet olduğu kaydedildi.

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos Perşembe İsrail ile BAE'nin "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Trump’ın paylaşımını alıntılayarak, "Bu, tarihi bir gün." ifadesini kullanmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23