• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cevizli revani tatlısı nasıl yapılır? Cevizli revani tarifi

Yeniakit Publisher
2021-12-17 12:44:00 - 2021-12-17 20:26:29
Cevizli revani tatlısı nasıl yapılır? Cevizli revani tarifi

Klasik revani tariflerinde içine ceviz konulmaz ama bu cevizli revani tarifini denediğinizde çok seveceksiniz

Bir çok revani tarifini bu haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Cevizli revani tatlısı nasıl yapılır

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ceviz

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su

Yapılışı

Öncelikle şerbetinizi hazırlayın. Sonra, önce yumurta ve şekeri çırpın ,sonra yağ ve yoğurdu karıştırın. Sonra sırası ile tüm malzemeleri ilave edelim. Tepsiye döküp fırına koyalım. Piştikten sonra çıkarın şerbeti dökün ve soğuduktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

Haşhaşlı revani nasıl yapılır?

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı Ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • ½ su bardağı haşhaş
  • 1 paket kabartma tozu
  • ¼ tatlı kaşığı vanilya özütü

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Üzeri için;
  • Krem şanti

Yapılışı

Şerbeti hazırlamak için; toz şeker ve suyu derin bir tencereye aktarın. Aralarda karıştırarak, koyu bir şurup kıvamı alana kadar yaklaşık 20 dakika, orta ateşte kaynatıp ocaktan alın ve soğuması için oda sıcaklığında bekletin. Derin bir karıştırma kabına yumurtaları kırın ve şekeri ilave edip karışım beyazlaşıp kabarıncaya kadar çırpın. Üzerine süt, Ayçiçek yağı, vanilya özü, irmik, haşhaş, kabartma tozu ve unu ilave edip 2-3 dakika daha çırpın. Kare ve düz fırın kabını yağlayıp hazırladığınız hamur karışımı içerisine aktarın ve önceden ısıttığınız 170°C fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Pişen keki fırından alıp soğuyan şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekmesi için 1 saat kadar dinlendirin. Revaniyi dilimleyip tabağa alın ve üzerini çırpılmış krem şantiyle süsleyip servis edin.

Portakallı revani tarifi nasıl yapılır?

3 yumurta ile şeker iyice çırpılır. Köpük gibi olan yumurta üzerine yoğurt ve sıvı yağ eklenir. Üzerine un, irmik, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir. İçerisine portakal kabuğunun rendesi koyulur isterseniz limon da rendeleyebilirsiniz.

 

 

   

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23