• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cep telefonu bu hastalığa neden oluyor

Yeniakit Publisher
2017-05-13 06:46:00 -
Cep telefonu bu hastalığa neden oluyor

Konusunda uzman olan ve başarılı operasyonlara imza atan Op. Dr. Mert Atak, cep telefonlarının hastalık üzerindeki etkilerini anlattı.

Hemoroidal hastalığının sıklığı ülkemizde gittikçe artış göstermektedir. Yapılan araştırmalar her insanın hayatı boyuncu hemoroidal hastalıkla karşılaşma ihtimalinin yüzde 50’nin üzerinde olduğunu göstermektedir.

Cep telefonlarının birçok hastalığın etkeni olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. Ancak bu sefer durum biraz farklı; cep telefonları yaymış olduğu radyasyon haricinde cep telefonu kullanımı esnasında kendinden geçme ve hipnotize olma ile insanlar normal süreçte yapmaları gereken fonksiyonlarını yerine getirememekteler.

Defekasyon yani tuvalet yapma mekanizma olarak karın basıncının artması ve makat kaslarının gevşemesi ile sağlanabilmektedir. Bu iki fonksiyonun koordine halinde yapılması normal defekasyon sürecinde önemli yere sahiptir.

Op. Dr. Mert Atak; “Ancak tuvalette kullanılan cep telefonu veya tablet gibi dikkatin başka yöne dağılmasına neden olan cihazlar bu koordinasyonu bozmaktadır. Karın içi basınç artımına karşılık yeterli makat kası gevşemesi olamaması üzerine hemoroidal yastıkçıklar travmaya maruz kalmaktadır. Bu travmahemoroidal yastıkçıkların şişmesine, sarkmasına ve kanamaya elverişli hale gelmesine yani hemoroidal hastalığa (basur) neden olmaktadır.”

Okulda ve tuvalette yasak!
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Özellikle koordine vücut hareketleri dikkat gerektirmektedir. Okullarda dikkati toplayabilmek için cep telefonlarının yasak ve bu yasağında okul başarısını arttırdığı izlenmektedir. Dr. Mert Atak, doğru tuvalet ihtiyacının karşılanabilmesi için hastalarına tuvalette telefonu yasakladığını da sözlerine ekledi. iha

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23