• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Celta Vigo'nun başına 'Türk' geçti!

Yeniakit Publisher
2018-05-25 12:31:00 -
Celta Vigo'nun başına 'Türk' geçti!

İspanyol ekibi Celta Vigo'nun başına, Türk lakaplı Arjantinli Antonio Mohamed geldi.

Celta Vigo'nun yeni Teknik Direktörü Antonio Mohamed ilginç ve trajedilerle dolu hikayesiyle dikkat çekiyor. Futbolculuk ve teknik direktörlük hayatı Arjantin ve Meksika arasında gidip gelen Anotino Mohamed'in yolu ilk kez İspanya'ya düştü.

ONA TÜRK DİYORLAR

Futbolculuk döneminde "Mohamed" olan soyadından dolayı ona "Turco" yani "Türk" lakabı takıldı. O günden bu yana "Türk" olarak anılmaya devam eden Antonio Mohamed, 48 yaşında.
Futbola 1987'de Huracan'da başlayan Mohamed aynı zamanda bu takımın bir taraftarı.

İTALYA'DA TUTUNAMADI

1991 yılında Fiorentina'ya transfer olan Mohamad için İtalyanlar o dönem 1.2 milyon dolar ödemişti. Ancak İtalya'ya tutunamadı ve ülkesine dönüp Boca Juniors ve Independiente'de oynadı. Sonrasında Meksika takımlarında top koşturdu. 2003'te futbolu bıraktı.
Teknik direktörlük kariyerine de Huracan'da başlayan Mohamed daha sonra sonra çok sayıda Meksika kulübünü çalıştırdı. 2010'da Independiente'nin başına geldi ve Copa Sudamericana'yı kazandı.
Daha sonra yeniden Meksika'ya dönen Mohamed'in bu ülkedeki son takımı Monterrey olmuştu.

OĞLUNU TRAFİK KAZASINDA KAYBETTİ

2006 yılında 9 yaşındaki oğlu Faryd'i bir trafik kazasında kaybeden Mohamed o günden bu yana oğlunun yasını tutuyor. O kazada kendisi de yaralanan Arjantinli Teknik Direktör bacaklarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı. 40 gün boyunca hastanede kalan Antonio Mohamed için hayat bir daha asla aynı olmadı.

EMRE MOR OYUNCUSU OLACAK

İspanya'da pek bilinmeyen Arjantinli "Türk" Mohamed, Emre Mor'lu Celta Vigo'yla eski kıtada yeni bir hikaye yazacak.
Öte yandan Galiçya ekibi olan Celta Vigo'nun bölgesel ve ezeli rakibi olan Emre Çolak'lı Deportivo La Coruna'nın lakabının da "Türk" olması ilginç bir tesadüf oluşturdu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23