• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çelme takanları unutmayacağız!

Yeniakit Publisher
2017-10-14 07:09:00 - 2017-10-14 07:07:57
Çelme takanları unutmayacağız!

2019 seçimlerinin önemine değinen Erdoğan, ikiyüzlü Batı’ya ilişkin, “Türkiye yoluna yine devam ediyor, hiç endişe etmeyin yoluna devam edecek.

AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip gündeme dair önemli mesajlar verdi. Batı’nın ikiyüzlülüğüne vurgu yapan Erdoğan, “Bizim tüm dostlarımızla aramızda gönülden gönüle giden ve görülmeyen bağlar vardır. Peki ülkemizin ve milletimizin dostluğunu yıkma pahasına saçma sapan hamlelere girişenlerin eline geçen nedir? Türkiye yoluna yine devam ediyor, hiç endişe etmeyin yoluna devam edecek. Yaşadığımız bu zor dönemde, yanımızda olanları unutmayacağımız gibi sürekli ayağımıza çelme takanları da unutmayacağız”dedi.

Namert kaçar, mert direnir

PKK, DEAŞ, PYD ve FETÖ’ye karşı verilen mücadeleye de değinen Erdoğan, şöyle devam etti: “Türkiye’ye siyasi, sosyal, diplomatik, askeri, ekonomik tüm alanlarda diz çöktüremeyenler her gün yeni bir oyunla karşımıza çıkıyor. Halbuki biz ne diyoruz? ‘Namert kaçar, mert direnir.’ Üstelik biz artık sadece direnmekle, savunmakla kalmıyor, kendi oyun planımızı adım adım uyguluyoruz. Bir başka ifadeyle savunmamızı güçlendirirken, taarruzu da ihmal etmiyoruz.” 

RİNGİ AB TERKETSİN

Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin AB üyeliğine ilişkin ise şöyle konuştu “Avrupa Birliği, ülkemize serbest dolaşım hakkı vermedi de ne oldu? Dünya başımıza mı yıkıldı? 54 yıl, resmi olarak söylüyorum, aslını alırsak 59’dan bu yana... Ne oldu? Almadı. Bitirdiler mi bizi? Hayır. Hala oyalıyorlar fakat biz sabrediyoruz. Diyoruz ki bu minderden biz değil, siz kaçacaksınız. Eğer dürüstseniz yapın açıklamanızı, açıklamayı yapın bitirelim işi. Bizim size ihtiyacımız yok. Karşılıklı bir ihtiyaç formülü var.” 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

PAZARA DEĞİL MEZARA KADAR

AK Parti’deki yenilenmeyi de değerlendiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü “Görevlerinden feragat eden arkadaşlarımız, elbette partimizde çalışmayı, katkı sağlamayı sürdüreceklerdir. Bu bir tasfiye değil, ihtiyaçtan kaynaklanan görev değişimidir. Hiç kimsenin gerek teşkilatlarda gerekse belediyelerde görevini devreden arkadaşlarımızla ilgili en küçük bir olumsuz söz söylemesine, incitici tutum içerisine girmesine, kusura bakmasınlar, izin veremeyiz. Öyle bir şey olamaz. Bizler pazara kadar değil, mezara kadar yol arkadaşlığı, dava arkadaşlığı yapmaya kasem etmiş bir kadroyuz.” 

O CHP’LİYİ KONUŞTURMAYIN

CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’nın AK Partili bir kadın Meclis üyesine hakaretini hatırlatan Erdoğan, çok sert konuştu “Çanakkale’nin Belediye Başkanı ciddi bir terbiyesizlik yaptı. Orada bizim Meclis üyemize konuşması esnasında bir bayan, bayan... Hani bunlar kadın hakları savunucusuydu, hani bunların kadınlara saygısı vardı ve seçilmiş bir belediye meclis üyesine ‘sesini kes’, ‘çık’, ‘konuşma’, sen bunu nasıl dersin. Sen bunu mu yaptın? 18 Mart geliyor. Bak şimdiden ben de talimatı verdim, bu Belediye Başkanını 18 Mart’ta, Çanakkale törenlerinde konuşturtmayacaksınız. Dolayısıyla bu, seçilmişler için de böyle bir adımı attı, seçilmişe saygısızlık yaptı. Bunun hesabını verecek.”

Sancak Reis özlemini giderdi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Sırbistan’daki Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesine yaptığı ziyaretin yansımaları ve etkileri sürüyor... Erdoğan’ın bölge halkı için “anlamlı” ve “duygusal” Sancak ziyaretinin özeti, kucağına aldığı ve sevinç gözyaşları döken küçük bir kız çocuğu ve sarılıp kucaklaştığı yaşlı Boşnak kadın ile çekilen fotoğraflar oldu. Üzerinde “Buralar seni özledi Reis” ve “Hoşgeldin Reis, İnsanlığın Umudu” yazan pankartlar da bölge halkının 7 yıllık Erdoğan hasretini gösterdi. 

DÜNYADAKİ 5 LİDERDEN BİRİ

Ziyareti değerlendiren Novi Pazarlı Boşnak yapımcı Nazim Licina, “Dünyadaki en güçlü 5 insandan biri şehrinize gelip, mutluluktan ağlayan bir kız çocuğunu kucağına aldığında, yolun kenarında kendisine el sallayan yaşlı bir kadının elini öpmek için tüm konvoyu durdurduğunda imzalanan tüm anlaşmalar, yapılan tüm konuşmalar ikinci plana düşüyor” dedi. N. Pazarlı işadamı Fikret Halilovic de hiçbir liderin Sancak’a Erdoğan kadar özel önem vermediğini belirterek, ”Yakın gelecekte bölge halkının faydasına adımlar beklenebilir” diye konuştu.

AK PARTİ CHP'Yİ 2'YE KATLADI

ÇINAR DEMİR / ANKARAMAK Danışmanlığın son anketi, çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı. MAK anketinde, “Yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?” sorusuna verilen cevaplar, kararsızların matematiksel dağıtılmasından sonra; AK Parti 48.8, CHP 25.25, MHP 8.85,  HDP 8.22, Meral Akşener’in kurmakta olduğu parti 5.3, diğerleri başlığı altında 3.58’lik bir tablo oluşturdu. Buna göre, AK Parti en yakın takipçisi CHP’ye yüzde 23.55 fark atmış durumda. Bu neredeyse CHP’nin aldığı oy kadar fark yediğini gösteriyor. Ankette, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 2019’da oy vereceğini açıklayanların oranı yüzde 48 olarak sonuçlara yansırken, “Desteklerim ama diğer adayları görmek istiyorum” diyen yüzde 7’lik oran da hesaba katıldığında, Erdoğan’ın 2019 Başkanlık seçimini ilk turda rahatlıkla kazanacağını gösterdi.  

AMERİKA’YA GÜVEN DİP YAPTI

Ankete katılanların yüzde 81’inin ABD’yi stratejik, dost-müttefik olarak görmediği yönündeki beyanı, son vize krizinin bu ülkeye olan güvene taban yaptırdığını ortaya koydu. “Kuzey Irak’ta yapılan referandumun Türkiye için bir tehdit olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna katılımcıların yüzde 76’sı “Evet” derken, yüzde 11’i “Hayır” dedi.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23