Alındıkları günden beri mutfaklarda ve sofralarda binlerce kez kullanılan bıçak, çatal ve kaşıklar zaman içerisinde kararmaya yüz tutabilir. Peki çatal ve kaşıklar nasıl parlatılır?
Alındıkları günden beri mutfaklarda ve sofralarda binlerce kez kullanılan bıçak, çatal ve kaşıklar zaman içerisinde kararmaya yüz tutabilir. Peki çatal ve kaşıklar nasıl parlatılır?
Sofraların şıklığına gölge düşüren çatal ve kaşıkları evde deneyeceğiniz kolay yöntemlerle eski görünümüne kavuşturabilirsiniz.
İşte o yöntemlerden bazıları:
- Eski bir tencereye su koyun, içine bir miktar çamaşır deterjanı ekleyin, daha sonra çatal, kaşık ve bıçakları koyduktan sonra bir süre kaynatın. Kaynama işlemi bitince bolsuda durulayın ve üzerine su lekelerinin kalmaması için temiz bir bezle kurulayın.
- Geniş bir kaba bir miktar sirke ve su koyun. Çatal, kaşık ve bıçaklarınızı bu suda birkaç saat bekletin. Daha sonra iyice durulayıp, kurulayın.
- Çatal, kaşık ve bıçaklarınızda çıkmayan lekeler mevcut ise, bir kaba bir miktar karbonat koyun üzerine birkaç damla sirke ekleyin. Bu karışımı lekeli bölgelere sürün ve güzelce ovun. Bol su ile duruladıktan sonra lekelerin gittiğini göreceksiniz.
Kaynak: ipuclarım