İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay Ramazan ayında oruç tutacaklara özel tavsiyelerde bulundu. İftar ve sahur öğünlerinde yenmesi ve yenmemesi gereken besinlere değindi.
1-Paça çorbası, işkembe, kelle paça çorbaları bol bol yenebilir.
2-Köy tereyağında 2-3 yumurta sarısı ile birlikte yendiği zaman oruç tutanlar dinç kalır.
3-Bol bol kemik suyu içsinler. İçerlerse tüm günü dinç geçirirler.
4-Sahur kahvaltı demek. Kahvaltıyı çok iyi yapmalı. Yumurtası, tereyağı, zeytini, fındığı fıstığı, çayı ile mutlaka yapılması lazım.
5-Ama çay şekersiz olacak, kahve, süt içildiği zaman şekersiz olacak.
6-Bol su içilecek. Hatta Ramazan'dan önce vücudu hazırlamak lazım. Onun için vücudun suya çok ihtiyacı var
7-İftara doğru başın ağrımasının sebebi susuzluktur. Susuzluk baş ağrısı yapar.
8-Ama su tek başına değil. Su, tuz ile birlikte olması lazım. İnsan vücuduna su ve tuz girmesi lazım.
9-Pide Ramazan'ın bulunmaz objelerinden biri. Yapılırken ince ve yaş maya ile yapılması lazım.