• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Canan Karatay onaylı içecek: Üstelik çocuklarınız da çok sevecek! Gözden kaçmasın

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Canan Karatay onaylı içecek: Üstelik çocuklarınız da çok sevecek! Gözden kaçmasın

Canan Karatay yaptığı açıklamada meyve sularının zararlı olduğunu söylemişti. Meyve suyu yerine evde komposto yapabilirsiniz. İşte evde vişne kompostosunun tarifi. yaban mersini ile aynı aileden gelen kızılcık kadar leziz! Kiraz gibi vişneler bazı tezgahlara çıktı dikkat çekti!

Vişne hoşafı, yaz aylarında taze vişnelerle yapılan serinletici bir içecektir. İşte vişne hoşafı yapmanın basit bir tarifi ve püf noktaları:

Malzemeler:

- 1 kg vişne
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu

Adımlar:

1. Vişneleri yıkayın ve saplarını çıkarın.

2. Vişneleri bir tencereye koyun ve üzerine suyu dökün.
3. Vişneleri, suyu kaynatana kadar orta ateşte pişirin.

4. Kaynayan vişne suyunu, bir süzgeç yardımıyla süzün ve vişne çekirdeklerini ve posalarını çıkarın.
5. Süzülmüş vişne suyunu tekrar tencereye alın ve şeker ve limon tuzunu ekleyin.

6. Karışımı karıştırın ve orta ateşte kaynatın.

7. Karışım kaynamaya başladığında, ateşi kısın ve karışımı yaklaşık 10-15 dakika boyunca kısık ateşte pişirin.
8. Hoşafı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

9. Soğuduktan sonra, hoşafı süzgeç yardımıyla süzün ve servis yapın.

Püf Noktaları:

- Vişnelerin saplarını çıkarmak, hoşafın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
- Vişneleri kaynatırken, tencerenin kapağını kapalı tutmayın. Bu, vişnelerin daha hızlı pişmesini sağlar.
- Vişne hoşafını kaynatırken, karıştırmayı unutmayın. Bu, hoşafın yanmasını önler ve daha homojen bir kıvam elde etmenizi sağlar.
- Hoşafı süzmeden önce, karışımın soğumasını bekleyin. Böylece, hoşafın süzülmesi daha kolay olacaktır.
- Hoşafı servis etmeden önce soğutun ve buzla servis edin. Buzluğa koyarak da soğutabilirsiniz.
- Vişne hoşafını daha lezzetli hale getirmek için, tarife limon veya nane yaprağı gibi farklı tatlar ekleyebilirsiniz.

Kırmızı meyveler sınıfına giren ve başta pastacılık olmak üzere pek çok alanda kullanılan vişne yetiştirilmesi dikkat isteyen bir süreci kapsar. Buna göre vişne Temmuz ve Ağustos ayları arasında yetişir. Kiraz mevsimi ne zaman? Özellikle çiçeklenme ve meyve büyüme döneminde yeterli sulama verimi doğrudan etkiler. Hasat dönemi ise bölgeye ve çeşide göre değişmekle birlikte genellikle mayıs sonu ile temmuz ayı arasındadır. Küçük, yuvarlak yapıda bulunan kızılcıklar, Kuzey Amerika veya Doğu Avrupa'dan gelmektedir. Eylül ve kasım aylarında hasat edilen bu meyve, yaban mersini ile aynı aileden gelir. Nadiren çiğ olarak tüketilir. Genellikle kurutulmuş ya da meyve suyu şeklinde karşımıza çıkmaktadır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hüseyi KARADAĞ KONYA

Akit sizi yıllardır çok çok severek takip ederim.Çünkü menim gazetem, benim medyam.Ama artık bıktırdınız canan karatay haberlrinden.Kalite artık düştü, biraz çeki düzen verin kendinize.

ALP EREN

canan karatay ve kendisi gibi diğer doktorlar sağlıklı hayat için baştacı yapılacak kişilerdir. bu gibi yayınların daha da artması dileğiyle...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23