• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Can Dündar FETÖ imamı mı?

Yeniakit Publisher
2016-11-01 00:47:00 - 2016-11-01 00:52:43
Can Dündar FETÖ imamı mı?

Beyazgazete.com yazarı Latif Şimşek, "Cumhuriyet'in FETÖ İmamı Can Dündar olabilir mi?" diye sordu.

Beyazgazete.com yazarı Latif Şimşek, "Cumhuriyet'in FETÖ İmamı Can Dündar olabilir mi?" diye sordu.

İşte Şimşek'in o yazısı:

Geçen haftaki (28 Ekim 2016) Dinamit Programı`nda önemli bir iddia gündeme getirdim. Hürriyet'te, İsmail Saymaz'ın David Kynes`le yaptığı “Bylock” röportajını, CHP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu'nun organize ettiğini, güvendiğim, CHP'li bir kaynağıma dayanarak açıkladım.

Neydi Hürriyet'in Haberi?

Hürriyet 24 Ekim`de “İşte By Lock David Kynes” başlığıyla çıktı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Her halinden bir Fetö militanı olduğu anlaşılan Kynes'le röportaj yapan da son günlerin tartışmalı yazarı İsmail Saymaz'dı. Haberde adeta “By Lock” aklanıyor. “Bu sistemi kullananların yüzde 90'ı Fetöcü” denilerek, kalan yüzde 10 üzerinden By Lock kullananlar belirsizleştirilmeye çalışılıyordu. “Her By Lock kullanan Fetöcü değildir” denilmek isteniyordu. Hürriyet bu manşetle nasıl bir provokasyona geldiğini anladı ve haberi temize çıkarmak için akla karayı seçti.

“By Lock Haberini Kim Yaptırdı?”

Peki, buram buram algı kokan bu röportajı İsmail Saymaz'a kim yaptırdı? Aydın Doğan`ın bu haberin bu şekilde yapılacağından bilgisi var mıydı? Ya Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin? Sedat Ergin'in sayfayı görmeden “Baskıya geçin” talimatı vermesi mümkün mü? Ya Doğan Yayın gurubunun başında olan Vuslat Doğan Sabancı'nın bu habere bir itirazı olmadı mı? Bu konulara geleceğiz. Önce şu Enis Berberoğlu iddiasını yarım bırakmayalım.

Dinamit'in reklam arasında beni arayan CHP'li haber kaynağım, “Bu röportajı yapması için İsmail Saymaz'ı yönlendiren, ön ayak olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu'dur” dedi. Nasıl bu kadar emin olduğunu sordum. “Enis Berberoğlu ile İsmail Saymaz`ın arasından su sızmaz. Bana gelen bilgi bu. Hatta bu haberin yapılacağından CHP yönetiminin de haberi vardı” karşılığını verdi. “CHP yönetiminden Kılıçdaroğlu'nu mu kastediyorsun?” diye başka bir soru sordum. “Yönetimden ne anlıyorsan” dedi.

Enis Berberoğlu'na Çağrı!

İdidayı ekranda dile getirip getirmeme konusunda tereddüt ettim. Sonra başka bilgilerle, bu yeni bilgiyi test edince iddianın doğru olabileceği kanaati ağır bastı ve bu konuyu Dinamit ekranlarında paylaştım. Enis Berberoğlu'na da “Cevap hakkı” nı kullanabileceği çağrısında bulundum. Peki İsmail Saymaz'ı Enis Berberoğlu'nun yönlendirmiş olabileceği kanaati bende nasıl oluştu?

Enis Berberoğlu, Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmeni olduğunda, 17-25 aralık darbe girişimi gerçekleşmemişti. Doğan Yayın Grubu'nun da hem Cemaati Hem Erdoğan'ı idare ettiği zamanlardı. Kulislerde Berberoğlu'nun Cemaate yakınlığı sık sık konuşuluyor, Enis Berberoğlu'nun Fetullah Gülen ile aracısız bir irtibat içinde olduğu söyleniyordu. Yanılmıyorsam 2013 Aralığında Enis Berberoğlu ile Ilgaz'da karşılaştım. Ayaküstü 5-10 dakika sohbet ettik. Laf Fetullah Gülen ve Cemaatten açıldığında, duygularının cemaatten yana ağır bastığı izlenimini almıştım.

“Enis Berberoğlu Cemaatin CHP İmamı” mı?

Benim izlenimlerimden daha önemlisi, Soner Yalçın`ın, 1 Eylül 2016`da Sözcü Gazetesi'nde açık açık yazdıklarıydı. Soner Yalçın bu yazıda , Enis Berberoğlu'nu FETÖ'cü gösteriyor ve soruyordu:

“Açıkla Enis Berberoğlu Hürriyet'in Cemaat İmamı kim? Açıkla Enis Berberoğlu CHP'nin Cemaat İmamı kim? Mesele kişisel değildir? CHP'de kimler cemaatle örtülü ilişkilere girdiler. Aradığım bu? Fetullah Gülen'in önünde diz çöken Enis Berberoğlu sen bir korkaksın.”

Soner Yalçın Enis Berberoğlu'nun Genel Yayın Yönetmeni olduktan sonra Cemaat'e yakın gazetecileri Hürriyet'in kadrolarına doldurduğunu da hatırlatıyor, Balyoz ve Ergenekon tutuklamalarında Cemaate destek verdiğini de öne sürüyordu. Enis Berberoğlu, Hürriyet'ten ayrılınca, Kılıçdaroğlu tarafından milletvekili yapılıyor, ardından Genel Başkan Yardımcılığına getiriliyordu. Eğer Soner Yalçın'ın dediği gibi Fetullah Gülen'in “CHP İmamı-Hürriyet İmamı” varsa, Enis Berberoğlu'nu bu ikbala taşıyan da “O İmamlar” mıydı? Yazdıklarından, Soner Yalçın'ın (Eğer Berberoğlu'nu kastetmiyorsa) Fetö'nün CHP ve Hürriyet imamlarını bildiği anlaşılıyor. Ben de Soner'e soruyorum: “Soner Yalçın, Fetö'nün CHP İmamı kim açıkla! Soner Yalçın Fetö'nün Hürriyet İmamı kim açıkla. Bu imam hala işbaşında mı? Biliyorsan açıkla Soner Yalçın. Cesur ol açıkla! Biliyorum sen korkak değilsin!”

CUMHURİYET'İN FETÖ İMAMI CAN DÜNDAR OLABİLİR Mİ?

“Can Dündar da Cumhuriyet İmamı mıydı?”

Soner Yalçın, CHP ve Hürriyet İmamlarını soruyorsa, benim de Cumhuriyet İmamı'nın kim olduğunu sorma hakkım neden olmasın? Cumhuriyet'in son dönemde Cemaatle ilişkilerine baktığımızda bu soru hiç de saçma gelmeyecek. Hatırlayın, Can Dündar`a MİT tırlarıyla ilgili belgeleri getiren “Solcu Milletvekili” ni. O milletvekilinin CHP'li Enis Berberoğlu olduğu ayan beyan ortaya dökülmedi mi? O belgeleri Enis Berberoğlu'na FETÖ'nün verdiğine ilişkin kimsenin bir kuşkusu kaldı mı? Yok! O zaman denklemi kurmak çok basit. Enis Berberoğlu, FETÖ'nün CHP İmamı'nı, Hürriyet İmamı'nı biliyorsa, Cumhuriyet'in FETÖ İmamı'nı bilmesi de son derece doğaldır. Darbeyi önceden haber alıp apar-topar yurt dışına kaçtığına göre Cumhuriyet'in FETÖ İmamı Can Dündar olabilir mi? Bu soruya doğru cevap verme ihtimali yüksek olan isim de yine Enis Berberoğlu'dur.

Kafama Takılan “Soru” lar!

On Beş Temmuz İşgal Girişimi'nden üç-dört gün sonra üst düzey bir Doğan Medya yöneticisiyle konuşurken merak edip sordum. “Doğan Medya'nın darbe karşıtlığı nasıl şekillendi?”, diye. Ortalık karıştığında, doğrudan Aydın Doğan'ı aramış, “Ne yapacağız Efendim?” demiş. Aydın Doğan, “Demokrasi'nin ve sivil iradenin yanında olacağız. Yapacağımız bu!” karşılığını vermiş. Zaten 15 Temmuz gecesinden başlayarak Doğan Medya'nın yaptığı yayın da bu yöndeydi. Kimse haksızlık yapamaz. Ancak By Lock röportajı ve hemen öncesinde Doğan Medya'da yaşananlar kafamı karıştırıyor.

By Lock röportajı nasıl geldi?

Soner Yalçın'ın Enis Berberoğlu'na sorduğu gibi, “FETÖ'nün Hürriyet İmamı var mı? Varsa kim? By Lock röportajı, Aydın Doğan'a baypas çekilerek mi gerçekleştirildi? Bu tür röportajların genel de devamı vardır. Eğer David Kynes röportajının devamı yayınlansa ikinci bölümde neler vardı? Röportajın yapıldığı tarihlerde, ABD`de olan Vuslat Doğan Sabancı'nın bu röportajdan haberi var mıydı? İsmail Saymaz ABD'de Vuslat Doğan Sabancı ile bir araya geldi mi? Mehmet Ali Yalçındağ'a kurulan e-mail tezgahı ile bu röportajın bir ilgisi var mı? Zira Yalçındağ, hala görevinde olsa bu röportajı yayınlanmasına izin verir miydi?

Ve daha bir sürü soru. Hiçbiri cevap bulmayacak biliyorum. Ama yine de sormadan edemiyor insan…

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23