• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çakal Carlos'tan dünyayı ayağa kaldıran olayla ilgili dikkat çeken sözler: Ümit ediyorum bunu yaparlar

Yeniakit Publisher
2020-01-28 11:08:00 -
Çakal Carlos'tan dünyayı ayağa kaldıran olayla ilgili dikkat çeken sözler: Ümit ediyorum bunu yaparlar

Baran dergisi yazarı Çakal Carlos, 'İran Paranoyasına Yenik Düştü' başlıklı yazısında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Müslüman olmadan önce Çakal Carlos namıyla bilinen Salim Muhammet, ABD ile İran arasında yaşanan gerilimi köşesine taşıdı.

İşte Çakal Carlos, 'İran Paranoyasına Yenik Düştü' başlıklı yazısı:

İran, geçtiğimiz hafta çok trajik neticelere sebep olan bir hata yaptı. Tahran’dan havalanan bir Ukrayna uçağı, millî güvenlik tehdidi düşüncesiyle havalandıktan kısa bir süre sonra İran tarafından vuruldu. Uçağın, ABD tarafından yönlendirildiği paranoyasıyla vurulduğunu açıkladı İran. Uçaktaki herkes hayatını kaybetti. Başta reddetseler de daha sonra doğruyu söyleyerek uçağı kaza ile vurduklarını kabul ettiler. Elbette bunun İran’a maddî açıdan da büyük bir külfeti olacak. İran, evvela Boeing şirketine milyonlarca dolarlık bir ödeme yapacak. Bunun yanı sıra uçağın vurulması neticesinde hayatını kaybeden pilot, hostes ve yolcuların ailelerine yüklü miktarda tazminat ödemek zorundalar. Ümit ediyorum bunu yaparlar.

Amerikan emperyalizmine ve siyonizme karşı asla paranoyaklaşmamalı, her zaman sakinliğinizi muhafaza etmelisiniz. Fidel Castro, yıllarca ABD’nin yanı başındaki Küba’nın lideriydi. ABD’nin adalarından baktığınızda Küba’yı, Havana’nın batısını görebilirsiniz. ABD senelerce Küba rejimini devirmek istedi. Niçin? Çünkü iyi organize olmuşlardı. ABD, Fidel Castro’yu yüzlerce defa öldürmeye teşebbüs etti. Ellerinden gelen her türlü müdahaleyi yapmalarına rağmen ne Castro’yu öldürebildiler, ne de Küba’yı devirebildiler.

İran’ın durumu ise Küba ile aynı değil. İranlılar çok cesur insanlar. Belki de en cesur insanlar çünkü bir “İslâm” devrimi yapma teşebbüsünde bulunabildiler. Fakat bir organizasyon problemleri olduğu açık. Bir saldırı kararı almak için bu kadar oyalanmaları bunun kanıtı. Üstelik saldırı gerçekleştirdikleri üste üst düzey bir görevlinin, hatta alt kademe bir görevlinin dahi olmadığı ortaya çıktı. Belki de böylesi daha iyi oldu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Trump, Amerikan emperyalizminin ne olduğunu açıktan göstermesi bakımından seçilmiş en iyi Amerikan başkanıdır. Elbette Amerikan emperyalizmi derken Amerikan halkını bundan ayrı tutuyorum; fakat Amerikan devleti dünya tarihinin gördüğü en kötü rejimlerden biridir. Bir karşılaştırma yaparak Almanların daha savaşçı ve kötü olduğu iddia edilebilir; fakat unutulmamalı ki Gerald Ford, Alman Nazi rejimini 1943’e kadar silah ve araç bakımından desteklemiştir. Yani, ABD ile Almanya birbirine savaş ilan ettikten iki sene sonra desteği kesmişlerdir.

ABD’nin başında çılgın bir başkan bulunuyor. Onun en iyi başkan olduğunu söylerken elbette bir çok yanlış yaptığını da belirtiyorum. ABD, senelerdir Venezüella’da halkın büyük çoğunluğu tarafından desteklenen Maduro’yu devirmek için çaba sarf ediyor; fakat şu ana kadar başarılı olamadılar. Ülkede, antisosyalist olmasına rağmen vatansever insanlar bulunmasına mukabil, sosyalist olmasına rağmen ABD ile işbirliği yapan hainler de bulunuyor. Bazıları muhalif olmasına rağmen güçlü bir Venezüella görmek istiyor ve sosyalist rejime düşmanlık etmiyor; fakat İran’da bu bakımdan da Venezüella’dan daha kötü durumda.

Neredeyse tüm dünya için kötü bir imaja sahip olan Saddam Hüseyin, bana yakın birisiydi. İran ile berbat bir savaşa girdi. İdeolojik farklılıkları anlayabiliyorum. Kendisi doğrudan İran rejimini hedef aldı. Saddam Hüseyin rejimi ABD tarafından yıkıldı, kendisi hainler ve ajanlar tarafından yargılanarak idam edildi. Kendisinden sonrası için Amerikan müdahalesine karşı bir direniş örgütlenmesi oluşturmuştu. Bu direniş bugüne kadar devam etti. Direnişin ana omurgasını büyük çoğunluğu Müslüman olan Baasçılar ve Nakşibendîler oluşturuyordu. Onlar hâlâ dayanmaya çalışıyorlar.

Süleymani bir suikast neticesinde öldürüldü. Bu saldırının emrinin Trump tarafından verildiği söyleniyor. Cenevre Sözleşmesi’ne ve uluslararası hukuka aykırı bir durum. İran rejimi milyonlarca İranlı tarafından desteklenmekte, buna mukabil rejimin karşısında olanlar da var. Fakat İran’ın Ukrayna uçağına bir saldırı düzenleyerek sivilleri hedef alması İran’ı tamamen haksız duruma düşürmüştür. Elbette bu hususta ABD sicili en kabarık devlettir; fakat masum pilot ve yolcuları öldürmesi İran’ı zor duruma düşürmüştür.

ABD binlerce mil uzaktan gelmiş ve Irak’ı işgal etmiştir. Bu hadisenin ardından Irak hükümetinin uyarısına rağmen Amerikan askerleri ülkedeki varlığını korumaktadır. Bu vaziyet, bugüne kadar direnişini sürdüren Sünnî unsurların yanı sıra ülkenin nüfus bakımından çoğunluğunu oluşturan Şiîlerin de Amerikan varlığına karşı bir direnişini doğurabilir. ABD, Irak’ta Afganistan’dan daha kötü koşullarla yüzleşebilir. Yakın bir gelecekte sadece Irak, Suriye, Türkiye’de değil, ABD’nin Asya, Avrupa ve hatta Amerika’da dahi saldırılara maruz kalması muhtemeldir.

Müslüman olarak görünen Arap rejimlerinin ekserisi, ABD ve İsrail’in bölgedeki en önemli müttefikleri durumunda. Suudi rejimini direkt hain olarak niteleyebiliriz. Mekke ve Medine Suud işgali altında! Arap yarımadasındaki aristokratik zümrelerin hâkimiyetine dayanan rejimlerin yıkılıp, çoğulcu rejimlerin inşa edilmesi gerekiyor. Bu yeni rejimlerde azınlıkların da hakları muhafaza edilmeli.

Bir komünist savaşçı iken 1975 yılında Müslüman oldum. İstanbul’dan gönüldaşlarımın bana vermiş olduğu sembolik destek çok önemli ve bu dayanışma hem Washington, hem de Tel Aviv’i korkutuyor!

Allahü Ekber!

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ahmet Şirin

Allahu Ekber

Necmittin kara

Allah u ekber!çakal karlos seni Allah için seviyorum.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23