• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bursa kurban bayram namazı saat kaçta? | Bursa bayram namazı kaçta 31 Temmuz

Yeniakit Publisher
2020-07-28 13:16:00 -
Bursa kurban bayram namazı saat kaçta? | Bursa bayram namazı kaçta 31 Temmuz

Bayramı namazı saati kaçta 31 Temmuz? Bursa’da yaşayan vatandaşlar bayram namazının saat kaçta kılınacağını merak ediyor. Pek çok kişi “Bursa bayram namazı vakti” , “Kurban bayramı namazı saat kaçta” , “Bursa kurban bayramı namaz vakti 2020” konularını inceliyor. Bayrama kısa bir süre kala vatandaşlar merak ettikleri soruların cevabını internetten araştırıyor. İşte, kurban bayramı namazı saatleri.

Koronavirüs salgını sebebiyle ramazan bayramında, bayram namazı kılınmadı. Ancak kurban bayramında camilerde bayram namazları kılınacak. Bursa’da yaşayanlar ya da bayram sabahı Bursa’da olacak kişiler bayram namazı saatini araştırıyor. İşte, merak ettiğiniz “Bursa bayram namazı vakti diyanet” sorusunun cevabı.

Bursa kurban bayram namazı saat kaçta? | Bursa bayram namazı kaçta 31 Temmuz

Bursa’da yaşayanlar 31 Temmuz Cuma günü bayram namazının saat kaçta kılınacağını araştırmaya başladı. Bursa’da bayram namazı 06:34’te kılınacak.

KURBAN BAYRAMI NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kurban ibadetiyle yükümlü olmak için gerekli nisap miktarı, gümüşün değeri üzerinden belirlenebilir mi?

Aşırı derecede değer kaybeden gümüşün günümüz şartlarında nisap konusunda ölçü olma niteliğini yitirdiği bir gerçektir. Nisap miktarında gümüş ölçü alındığı takdirde zekât alabilecek durumdaki kimseler, zekât yükümlüsü hâline geleceklerdir. Bu itibarla zekât ve kurban gibi ibadetlerin sorumluluğunu belirlerken altının ölçü alınması daha uygundur.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bu itibarla kurban kesmeyi vacip kılan zenginliğin dinî ölçüsü, ister nâmi (artıcı) olsun isterse olmasın kişinin borçları ve temel ihtiyaçları dışında 80.18 gr. (20 miskal) altına ya da bunun değerinde para veya mala sahip olmasıdır. Hangi türden olursa olsun bu miktar mala sahip olmayan kişi kurban kesmek zorunda değildir (Mevsılî, el-İhtiyâr, IV, 252-256).

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23