Hafif ve yapımı kalay olan bu tatlı vazgeçemediğiniz tatlar arasına girmeye aday. Peki burma kadayıf nasıl yapılır? Bu tatlıyı yapmak için hangi malzemeleri kullanmak gerekir?
BURMA KADAYIF TARİFİ
MALZEMELER:
500 gr taze kadayıf
125 gr tereyağı
1 çay bardağından biraz az sıvıyağ
Arası için 300-400 gr badem veya şam fıstığı ( İkisini de kullanabilirsiniz.)
ÜZERİ İÇİN :
125 gr tereyağı
İsteğe göre çok az sıvıyağ
ŞERBETİ İÇİN :
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
BURMA KADAYIF NASIL YAPILIR?
Kadayaıfın üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımını dökün kadayıfı dağıtmadan yağın her tarafına gelmesini sağlayın.
Kadayıftan bir parça alın tezgahın üzerine serin üstüne fıstık veya kırılmış badem dökün kadayıfın bir tarafından sarmaya başlayarak çevirin.
Uzunlamasına büyük boy borcama dizin üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
Ilık veya soğuk şerbeti sıcak olan kadayıfın üzerine dökün burma kadayıf şerbetini çekip soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet Olsun.
Hayalimdekiyemekler.com'dan alınmıştır.