• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bunlara avukat demek için bin şahit lazım! Bozguncular işte şimdi hapı yuttu

Yeniakit Publisher
2022-07-22 11:26:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Bunlara avukat demek için bin şahit lazım! Bozguncular işte şimdi hapı yuttu

Diyarbakır Barosu'nun 'Duhok Saldırısı' ile ilgili TSK'yı hedef gösteren açıklamasına ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlattı.

Irak'ın Zaho bölgesinde sivillere yönelik saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti. Saldırının Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapıldığı iddiası ortaya atılarak, algı çalışması başlatıldı. Diyarbakır Barosu, PKK provokasyonundan TSK'yı sorumlu tutunca, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı baro hakkında soruşturma başlattı.

Diyarbakır Barosu sosyal medya hesabından yaptığı skandal paylaşımda, "Kürdistan Federal Bölgesinin Zaho ilçesinde TSK'nın bombardımanıyla, içlerinde çocukların da olduğu siviller hayatını kaybetmiştir. Roboski'de olduğu gibi söz konusu Kürtler olunca insancıl hukuk değersizleşiyor.Yaşamını yitirenlerin ailelerine ve Kürdistan'a başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer vermişti.

Duhok'taki saldırının ardından Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada sivillerin hayatını kaybettiği saldırı kınanmıştı. Açıklamada, Türkiye'nin sivilleri hedef alan her türlü saldırının karşısında olduğu belirtilerek "Terör örgütü kaynaklı olduğu değerlendirilen bu gibi saldırılarla ülkemizin terörle mücadeledeki haklı ve kararlı tutumunun hedef alındığı kıymetlendirilmektedir." ifadelerine yer verilmişti. Türk Dışişleri Bakanlığının açıklamasında ayrıca Iraklı yetkililere, "terör örgütünün söylem ve propagandasının etkisi altında kalarak açıklamalar yapmama" çağrısında bulunulmuştu.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Dallı

HUKUK BAROYA YA İŞLEMELİ.KENDİ MEMLEKETİNE DÜŞMAN OLAN BÖLÜCÜ BARO KAPATILMALI.TERÖR HUKUKU UYGULANMALI.

Sefer

Savas kapida zillet hainlik icinde. Yaziyoruz bir kenara, bazilari mutlaka vatana ihanetten yargilanmali.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23