• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bunlar uygulanırsa halk ayakta duramaz

Yeniakit Publisher
2015-04-23 08:20:00 - 2015-04-22 21:50:43
Bunlar uygulanırsa halk ayakta duramaz

Davutoğlu, TOBB Şurası’nın basına kapalı kısmında yaptığı konuşmada emekliye verdikleri 100 lira seyyanen yardımın bütçe disiplinini bozacağını söyleyenlerin muhalefetin vaadlerini “halka dokunan vaadler” olarak değerlendirmesini şaşkınlıkla izlediklerini söyledi

EKONOMİ SERVİSİ - Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim yaklaştıkça ekonominin krize girebileceğine dönük söylemlerin artabileceğini belirterek, ülkede karamsarlık havasının yayılması durumunda daha sonra o psikolojiyi dağıtmanın zorlaşacağını söyledi. Davutoğlu, muhalefetin seçim beyannamelerine aldıkları gerçeğe sığmayan vaatlerinin de bazı kesimler tarafından destek bulmasını anlamakta zorluk çektiklerini belirtti.

Ahmet Davutoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) VIII. Türkiye Sektörel Şurası’nın basına kapalı bölümünde sektör temsilcilerinin isteklerini dinledi. Başbakan burada yaptığı konuşmada, özellikle muhalefetin seçim vaatlerini dile getirdi.

HALKA FENA DOKUNUR

Başbakan Davutoğlu, “Biz emekliye 100 lira seyyanen yardımı gündeme getirince, “Bütçe disiplini bozuluyor” eleştirisine maruz kaldık. Oysa bütçe disiplininin bozulması da söz konusu değil. Bu eleştirileri yapanlar Kılıçdaroğlu’nun vaatleri için, “halka dokunan vaatler” yorumunu ortaya koydu. O vaatler halka dokunur ama öyle dokunur ki, kimse ayakta duramaz, olduğu yerden ayağa kalkamaz” diye konuştu.

Başbakan bu açıklamasının ardından, “Topluma karamsar hava vermek isteyenlerin karşısında dururuz. Bizim toplumumuz, özgüven kazandığında başarılara imza atar. Karamsarlık havası yayılırsa, o psikolojiyi dağıtmak zorlaşır” uyarısında bulundu.

ÖTV UYGULAMASI

Sektör temsilcilerinin sorularını da cevaplayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, dayanıklı tüketim mallarıyla ilgili ÖTV çalışmasıyla ilgili bir soruya, “Dayanıklı tüketim mallarında ÖTV’nin düşürülmesine sıcak bakıyoruz. İndirimin hangi oranlarda olacağına bakacağız. Ayrıca, enerji tasarruflu ürünlerde ne kadar avantaj sağlanabilir, bunun da üzerinde duracağız. Kısacası kesinlikle bu alanda ÖTV’de bir düzenlemeye gideceğiz” karşılık verdi.

HURDA TEŞVİKİ

Davutoğlu, başka bir soru üzerine “Dış ticaret taşımacılığında Türk bayraklı gemilerinin payının artması için iki program başlatıyoruz. İlki koster filosunun yenilenebilmesi için hurda teşviki gündeme gelecek. Geminin hurda değeri kadar hibe söz konusu olacak. Ayrıca, yeni gemi inşasında Kredi Garanti Fonu desteği olacak” ifadesini kullandı.

GEMİ TRAFİK HİZMETLERİ MÜJDESİ

Turizm sektörünün Rusya konusunda sıkıntılarının kendilerine geldiğini belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bu meseleyi noktasal atışla işi anında çözdük. Şimdi de kruvaziyer gemilerinin römorkör kullanma zorunluluğunu kaldıracağız. Gemi trafik hizmetleri tarifesini düşüreceğiz. Diğer ücretlerle ilgili artışta da yeniden değerleme oranını aşmayacağız. Kesinlikle ekstra bir artış olmayacak” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23