• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bülent Arınç’tan ‘pompacı’ çıkışı sonrası bir açıklama daha

Yeniakit Publisher
2020-02-27 19:14:00 -
Bülent Arınç’tan ‘pompacı’ çıkışı sonrası bir açıklama daha

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, skandal açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Daha önceki açıklamasında "Danıştay üyesinin pompa tuttuğunu gördüğümde acı duyuyorum" ifadelerini kullanan Arınç, şimdide "KHK'lılar için isyan ediyorum" dedi.

Daha önce yaptığı KHK açıklamalarıyla tepkileri üzerine çeken Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi ve TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, "KHK'lılar dağa mı çıksın" dedi.

Arınç, Saadet Partisi’ne yakınlığıyla bilinen TV 5'te açıklamalarda bulundu.

 

"KHK'lılar ne yapsın dağa mı çıksınlar?"

Bülent Arınç, "150 bin kamu görevlisi ihraç edildi. Haksızlığa uğradığını iddia edenler oldu. OHAL kalktı ve bu kişilerden aç kalanlar var. Yüzde 10 nispetinde işe iade edildi. Bu da yeterli değil. Hakkında takipsizlik kararı verilmiş, beraat etmiş insanlar sadece ihraç edilmekle kalmadı. Yurt dışı çıkış yasağı var, pasaportlarına el konuldu. Kimse iş vermiyor. Ben de isyan ediyorum, bu adam dağa mı çıksın yani. Bunlar da inançlı insanlar. Bir yargı kararına itibar etmeyecekse neye itibar edeceğiz. Bu insanlar eziliyor, yarına dönük güvenleri kalmıyor" dedi.

''KHK bir faciadır’’ demişti

Daha önce ''KHK sorununu nasıl çözeceğiz'' sorusuna ''KHK bir faciadır’’ cevabını veren Arınç, "Aslında onlardan da özür diliyorum. Evime temizlik yapmaya gelen Daire Başkanlığı’ndan ihraç edilmiş bir kadın gördükçe, eşi polis ihraç edilmiş bir başka kadını gördükçe ben yerin dibine geçiyorum. Onlara birkaç kuruş daha fazla vereyim de bir katkım olsun diyorum. Kırıkkale’den yumurta getirip kapı kapı dolaştıran bir genel müdür yardımcısı gördükçe ben felaket görüyorum. Bir benzinliğe gittiğim zaman bir Danıştay üyesinin pompa tuttuğunu gördüğümde acı duyuyorum." demişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ervan

 bu fetöcü hainlere ağlarken 1998 de başörtüsü için ele ele zincirine katıldığı iddiası ile van yyü den atılanlara fazilet partisi milletvekili iken meclisde destek vermek yerine sadece vah vah demişti. 

Ramazan Bozüyük

Sayın Akit yetkilileri beraat etmek ve bunun kesinleşmesi ve bu kişinin göreve iade istemesi sizce sıkandal mıdır ?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23