• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bülent Arınç: Gerçekten bizi üzdü

Yeniakit Publisher
2019-08-21 19:34:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Bülent Arınç: Gerçekten bizi üzdü

Malatya'da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığına bağlanan TBMM'ye ait mekanların da yeniden Milli Saraylara devredileceğini söyledi.

Bülent Arınç, Malatya programı kapsamında AK Parti Malatya İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada İl Başkanı İhsan Koca ve partililer tarafından karşılanan Arınç, gündeme ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. 

"Halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı..."

Yeni sistem de artık halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanının olduğunu anımsatan Arınç, "Aynı zamanda cumhurbaşkanı partisine üye olabiliyor, genel başkan olabiliyor. Sayın Erdoğan'ın hem Cumhurbaşkanı olması hem de partisinin genel başkanı olması çoğu kişi hazmedemedi. Ama bu anayasa oylaması ile gerçekleşti. Geçmişte örnekleri var, böyle bir örneğinde bu seçimlerde nasıl bir etki yaptığını partimiz takip ediyor. Şuanda Türkiye'de rejim değişmedi yine demokrasi var. Ama hükumet sistemleri içerisinde farklı bir sistemdeyiz. Güçlendirilmiş ve icranın başında olan bir Cumhurbaşkanı var. Bütün bunlar süreç içerisinde mutlaka kabul edilecek, öngörülecek şeyler" dedi.

Meclise ait Dolmabahçe, Yıldız Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Sosyal tesisler gibi bazı mekanların Cumhurbaşkanlığına devredildiğini hatırlatan Arınç, "Bir yıl içerisinde görüldü ki sosyal tesislerin ve bazı yerlerin Cumhurbaşkanlığından ziyade milli saraylarda kalması daha doğru. Bugün onun kararı alındı. Bunun gibi Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile bazı rötuşlar yapılıyor" şeklinde konuştu.

Yine yeni sistemle ilgili bazı sıkıntıların da olduğunu bunlardan birinin de bazı bakanların milletvekili olmaması nedeniyle parlamentoda olmayışı olduğunu belirten Arınç, "Milletvekilleri halkın taleplerini nasıl bakanlara iletecekler diye bir talep var. Bu noktada Mecliste nöbetçi bakanlık uygulaması ve bakanların yasama çalışmalarında mutlaka bakan sıralarında oturması çalışması var" diye konuştu.

"Gerçekten bizi üzdü"

Son yerel seçimlerde Cumhur İttifakı ile seçimlere katıldıklarını karşılarında ise 4 partili bir ittifak olduğunu söyleyen Arınç, "Kendi hatalarımızda olabilir mutlaka. Çok büyük belediyeleri kaybettik. Malatya'yı nasıl kazandığımız için bayram ediyorsak İstanbul'u da kaybettiğimiz için üzülüyoruz. Hem de az buz değil 15 bin farktan 850 bin farka çıkmak gerçekten bizi üzdü. Bunun sebepleri üzerinde çalışıyoruz, az çokta biliyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

"Sadakatle yola devam edeceğiz"

İstanbul ve Ankara'da 25 yıldır Belediyenin kendilerinde olduğunu ifade eden Arınç, "buralarda belediyeler bizde ama biz seçim kaybediyoruz. 10 il 55 ilçe kaybedildi, bunlar bize üzüntü veriyor ama derhal toplanacağız Allah'ın izniyle buraları büyük oy farkı ile yeniden kazanacağız. Birlik beraberlik, sabır ve sadakatle yola devam edeceğiz" dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Nadir Baba

Niye hiç şaşırmadım sözlerinize acaba? Zira, ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Akıl verdiklerinin hepsi akil adam olup senin gibi sakil biri olmadılar. Güç ve rant devşirmek yerine edepli, namuslu ve demokrat kalmayı tercih ettiler. Sizler gibi güç ve parayla imtihanda ne paralelleştiler ne de yamuklaştılar. Yozlaşarak yamuk hale gelen gerek liderlere gerekse yanlış icraatlarına karşı dik durdular. Size gelince, davaya ihanet eden esas siz ve reisiniz olup trenden ivedilikle atılmanız gerekiyor.

Yunus 16

SEÇİM YENİLGİSİNİ BAŞKA YERLERE ÇEKİP YİNE ERDOĞAN I KANDİRMA!!! İstanbul ve Ankara yı kaybetme sebebi tek ve en önemli sebebi ! Senin gibi FETÖ CÜLERE GEREĞİNİN YAPİLMAMASI, MİLLET HER ŞEYİ YAKIN TAKİP EDİYOR VE BİLİYOR! SEN SADECE KENDİNİMİ AKILLI SANİYORSUN, SEN BUNAMİŞSİN. EVİNE DÖN , ÖMRÜNÜN SONUNDA BALİ VAKİT NAMAZLARINI CAMİİ DE KIL! " HOCA EFENDİN" SENİ CAMİİ DEN ÇOK UZAKLAŞTIRMIŞ ! O BİR PAPAZ ÇIKTI HALA ANLAMADİN MI? NE GERİ ZEKALIYMIŞSİN , 16 TEMMUZ DA ANCA UYANDIN
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23