• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu seçimde Türkiye'nin geleceği oylanacak

Yeniakit Publisher
2015-10-31 07:08:00 - 2015-10-31 07:28:48
Bu seçimde Türkiye'nin geleceği oylanacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bu seçimle sadece iktidara karar verilmeyecek. Türkiye’nin geleceği, istikbali oylanacak. Neredeyse bir referandum bu. Vereceğiniz oylarla, yükselen Türkiye’nin devamına siz karar vereceksiniz. Türkiye’nin 13 yıllık kazanımları hepimiz için çok değerli” dedi.

SERDAR ARSEVEN / KONYA - AKParti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisince Konya’da düzenlenen mitingde konuştu. Konya’nın Türkiye siyasetine armağan ettiği eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı anarak başladığı konuşmasında Davutoğlu, “Bu seçimle sadece iktidara karar verilmeyecek. Türkiye’nin geleceği, istikbali oylanacak. Neredeyse bir referandum bu. Vereceğiniz oylarla, yükselen Türkiye’nin devamına siz karar vereceksiniz. Türkiye’nin 13 yıllık kazanımları hepimiz için çok değerli. 1 Kasım seçimi Türkiye için çok önemli” diye konuştu. 

Ahmet Davutoğlu, Konya Kent Meydanı’nda düzenlenen mitingde, meydandaki coşkuya dikkati çekerek, kendisini aşkla, şevkle muhabbetle bağrına basan Konya ile gurur duyduğunu söyledi. Konya’nın 31 ilçesini, memleketi Taşkent başta olmak üzere tek tek selamlayan Davutoğlu, Hazret-i Mevlana, Şems-i Tebrizi, Sadreddin-i Konevi ve Nasrettin Hoca başta olmak üzere şehrin manevi ve tarihi önderlerine selâm sundu. Konya’nın Türkiye siyasetine armağan ettiği eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmeddin Erbakan’ı hayırla yâd eden Ahmet Davutoğlu,  kritik bir yola çıktığında Konyalılar ile olduğunu, onların desteğini, duasını aldığını vurguladı.

Davutoğlu, “1 Kasım’da yeni bir yolun arifesindeyiz. Konya, huzurunda olduğum, aşkla sevdiğim, sırtımı dayadığım Konya bizimle misiniz? Bütün varlığınızla yanımızda mısınız? Selçuklu’nun payitahtı Konya, yüce büyük Türkiye’ye doğru yürürken yanımızda mısın? Son nefese kadar bu yolun yolcusu muyuz Konya? Her zaman sizin nefesinizi, duanızı arkamda hissettim. Allah sizin desteğini, duanızı hiç eksik etmesin” diye konuştu. 

İLK BAŞKENT HER ZAMAN BAŞKENTTİR

Dün Diyarbakır’da olduğunu ve Diyarbakır’dan Konyalılara selâm getirdiğini dile getiren Davutoğlu, “Diyarbakır meydanı haykırdı, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ dedi. Türkiye’nin her yerinden Konya’ya selamlar getirdim. Anadolu’nun muhabbetini, sevgisini, kardeşliğini, merhametini ve Balkanlar’dan gelen selamları, Evlad-ı Fatihan’ın selamını getirdim. Her şehir Konyalıya bir ayrı muhabbetle bakıyor, çünkü Konya bizim bu topraklardaki ilk başkentimizdir. İlk başkent her zaman başkenttir. Konya da daima gönüllerin, irfanın, maneviyatın başkenti olmaya devam edecek. İlk başkent burada ayaktaysa, bu davaya sahip çıkmışsa her kale düşse bile Konya düşmez. Konya’da yeni bir ufukla yürünür. Bütün şehirler dimdik ayakta Konya. İlk başkentten son başkente, Ankara’ya yarın gideceğiz. Hep beraber bu toprakların başkentleri azizdir. Bu topraklar, bütün mazlumların başkentlerini bünyesinde barındırır” şeklinde konuştu.  

KARDEŞİ KARDEŞLE VURMAK İSTİYORLAR

Başbakan Davutoğlu, seçimlere sadece 2 gün kaldığını, vatandaşın sandığa gidecek ve kararını vereceğini söyledi. 1 Kasım’daki seçimin de son derece önemli olduğunu anlatan Davutoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu: “Bu seçimle sadece iktidara karar verilmeyecek. Türkiye’nin geleceği, istikbali oylanacak. Neredeyse bir referandum bu. Vereceğiniz oylarla, yükselen Türkiye’nin devamına siz karar vereceksiniz. Türkiye’nin 13 yıllık kazanımları hepimiz için çok değerli. 1 Kasım seçimi Türkiye için çok önemli. Bu meydanlara defalarca çıktık. Bu meydanlardan hız aldık. Sizlere güvendik. Cumhurbaşkanımızın bu meydanda sizlerle nasıl buluştuğunu hep hatırlarım. Türkiye’nin büyümesinden, güçlenmesinden, yörüngesinde sözünü dinleten bir ülke olmasından rahatsız olanlar var. Neredeyse yarım asra yakındır terörle, vesayet girişimleriyle, toplumsal gerilimlerle bu ülkenin huzurunu bozdular. İstiyorlar ki, Türkiye kendi iç meselelerinden kafasını kaldırmasın. Kardeş kardeşle kavga etsin. İstiyorlar ki, Türkiye enerjisini kendi içinde harcasın, büyüme iradesi göstermesin ama onların bir hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı var. Bizi yıkmayı bugüne kadar çok denediler ama başaramadılar. Türkiye dimdik ayaktadır. Bütün tehditlere, şantajlara rağmen meydanları dolaşarak geliyorum. Bütün bu tehditlere rağmen Türkiye, her şehir dimdik ayaktadır.”

BU SEÇİM, TÜRKİYE'NİN KADER REFERANDUMU

SERDAR ARSEVEN / KONYA -
Başbakan Davutoğlu, Konya’daki evinde aralarında Ankara Temsilcimiz Serdar Arseven’inde bulunduğu gazetecilerle bir araya geldi. Yarın yapılacak olan seçimlerin Türkiye’nin kader seçimi olduğu belirten Davutoğlu, sandık güvenliğine dikkat çekti. Davutoğlu, “Kimse kimsenin vicdanı üzerinde ipotek koyamayacak. Oyunu kullandıktan sonra kimse binalarda kalmayacak. Binalarda oy kullanılan mahallerde, oyunu kullanan çıkacak. Güneydoğu’da ve diğer yerlerde, her yerlerde böyle olacak, oy kullanılırken o sandıkta görevi olmayan, o sandıkta oy kullanmayan kimse o sandıkta tutulmayacak” dedi. 

“1950’DEN SONRAKİ  EN KRİTİK SEÇİM”

Davutoğlu Türkiye’nin 2 Kasım sabahına “Tek başına iş başına” olarak uyanacağını belirterek, seçmenlere şu mesajı verdi: “1950’den bu yana en kritik seçim bu seçim. Bu seçimde yüksek katılım çok önemli. Seçimde referandum mahiyeti görüyorum. Oylanacak olan şey şu parti bu parti değil. Hangi partiye oy vereceğinize göre… Bu bir kader referandumudur. AK Parti’ye oy verenler Türkiye’de demokratik istikrarın devamına oy verecekler. Diğer partilere oy verenler biraz da belirsiz ortamına gidecek durumları ortaya çıkartacak tercihlerde bulunacaklar.”  Seçmenin iradesinin sandığa yansımasının önemine vurgu yapan Davutoğlu, sandık çevrelerinde güvenliğin maksimum düzeyde sağlanacağını ifade etti. Terör olaylarının olduğu bölgelere dikkat çeken Davutoğlu, “Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki vatandaşlar kesinlikle baskı altında kalmadan oy versinler. Devlet her türlü tedbiri almıştır. Kimse kimsenin vicdanı üzerinde ipotek koyamayacak. Oyunu kullandıktan sonra kimse binalarda kalmayacak. Özellikle ilk kez oy kullanacak gençler de mutlaka oy kullansınlar. Bu ilk tecrübeyi yaşasınlar” dedi. 

SESSİZ ÇOĞUNLUK İKTİDAR YAPACAK

Sandık güvenliğine azami derecede dikkat edileceğini kaydeden Davutoğlu, sessiz çoğunluğun kendilerini iktidar yapacağını söyledi ve ekledi: “7 Haziran öncesinde HDP barajı geçmese kaos olur kanaati oluşturuldu, sandıklar üzerinde baskı oluşturmak suretiyle bazı sandıklarda yüzde yüz oranında HDP oyu çıktı.  Bu sefer bunları yapamayacaklar..”

Terör olaylarının seçimler sonrası tekrar başlayacağı ve Türkiye’nin iç savaşa sürükleneceği yönündeki iddialarını da değerlendiren Davutoğlu, Hürriyet yazarı Akyol’un söylemlerini sert bir dille eleştirerek şöyle konuştu: “İç savaş, kimsenin ağzına almaması gereken bir kavramdır. Taha Bey’in hukuk diline yakışmıyor. Bizde şöyle bir şey var: Rakipleri çok kolay düşman olarak görme. AK Parti onların düşmanı değil, rakibi. Onlar da AK Parti’nin rakibi. AK Parti’yi 2007 e-muhtıra, 2008 parti kapatma, Gezi olayları, 17-25 Aralık ile tasfiye etmek istediler, yapamadılar. Hâlâ yarışmayı düşünecek bir parti bile yok. 1 Kasım’da AK Parti’yi tasfiyenin mümkün olmadığını gördükleri için gerilim.” 13 yıllık başarı hikâyesinin devam edeceği belirten Davutoğlu, CHP ve MHP’den büyük ölçüde oy geleceğini de sözlerine ekledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23