• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu haftaki Cuma Hutbesi’nde Kurban’ın önemi anlatılacak: Kurban’da asıl maksat Allah’a yaklaşmaktır!

Yeniakit Publisher
2019-08-02 10:37:00 -
Bu haftaki Cuma Hutbesi’nde Kurban’ın önemi anlatılacak: Kurban’da asıl maksat Allah’a yaklaşmaktır!

Her Cuma bütün Müslümanları bir araya toplayarak bilinçlendirme mesajlarının verildiği Cuma Hutbesi’nin bu haftaki konusu “Kurban Bayramı” olarak belirlenirken, “Rabbin için Kurban kes!” ayetinin başlığa taşındığı hutbede, kurbanın ehemmiyeti vurgulanacak.

 Oğuzhan Çağlar  yeniakit.com.tr  Hz. Adem’den günümüze gelen ve Allah’a duyulan teslimiyetin bir nişanesi olarak ifa edilen Kurban ibadetinin gerçekleştirileceği Kurban Bayramı’na 9 gün kaldı. Bu haftaki Cuma hutbesinde de “Kurban Bayramı” konusu işlenerek müminlere, kurbandan maksadın ne olduğu, kurban ibadeti ile neyin amaçlandığı hususlarında bilgi verilecek.

“Kurbanlarımızla Rabbimize olan teslimiyet ve sadakatimizi tazeleyeceğiz”

Kurban Bayramı’nın kardeşlik bağlarının pekişmesine vesile olduğuna dikkat çekilen hutbede şu ifadelerle Müminlere seslenilecek: “Kurbanlarımızla Rabbimize olan teslimiyet ve sadakatimizi, yardım ve ikramlarımızla da kardeşlerimize olan muhabbetimizi tazeleyeceğiz. Kurban, belirli şartları taşıyan hayvanları usulüne uygun olarak ibadet maksadıyla kesmektir. Bütün ibadetlerde olduğu gibi kurbanda da asıl maksat kurbiyettir. Yani, Allah’a yakınlaşma çabasıdır. Takvaya ulaşma arzusudur. Kurban, itaatkâr kullarından, Rahmân’a yükselen bir saygı ve samimiyet beyanıdır. Cenâb-ı Hak, bu gerçeği bizlere şöyle haber verir: ‘Kurbanların ne etleri ne de kanları Allah’a ulaşır. O’na ulaşacak olan yalnızca takvanızdır.’”

Kurban, her topluma emredilmiş bir ibadettir

Bu haftaki Cuma hutbesinde kurbanın her topluma emredilmiş bir ibadet olduğu vurgulanarak şöyle denecek: “Yüce Rabbimiz, Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurur: ‘Biz her ümmete kurban kesmeyi meşrû kıldık ki kendilerine rızık olarak verdiği kurbanlık hayvanlar üzerine Allah’ın adını ansınlar…’ Kurban ile samimiyet sınavına tabi tutulan Hz. Âdem’in çocukları Habil ve Kabil’i hatırlayınız. Bu sınavda Allah’ın emrine en güzel şekilde itaat eden ve kanaatkâr davranan Habil kazanmış, samimiyetsiz ve kıskanç tavrıyla Kabil kaybetmiştir. Çünkü bütün ibadetlerin özü ihlas ve takvadır. Kurban ile teslimiyet imtihanından geçen Hz. İbrahim’i ve oğlu İsmail’i hatırlayınız. Bu ağır imtihanda Peygamber bir baba ve oğlu, sahip olunan her şeyin Allah yolunda tereddütsüz feda edilebileceğini insanlığa göstermiştir. Vefat edinceye kadar her yıl kurban kesen Peygamber Efendimizi hatırlayınız. Allah’ın Sevgili Elçisi (s.a.s), kurbanlarını bizzat boğazlamış, etinden hem kendisi ve ailesi yemiş, hem dostlarına ikram etmiş, hem de ihtiyaç sahiplerine infak etmiştir. Kurbanda Peygamberimizin vefası ve duası vardır. Onun infak ve paylaşma ahlakı vardır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abdullah Murat

İbadetlerin şekli Allah tarafından belirlenmiştir Bu ibadetlerde örnek ise gene Allah tarafından peygamber gösterilmiştir. Asıl olan peygamber nasıl yaptıysa öyle yapmaktır ve bu ibadetlere sonradan katılan şeyler ise bidat olarak belirtilmiştir Onlar peygamberin bildirmesiyle ateştir Bozulan veya eksiltilen şeylerde Allahın dinin bozgunculuğu olarak çok daha büyük bir zulümdür. İbadetler kulluğu temsil etsede dünya itaatin ve Allahtan sakınmanın ölçüldüğü bir imtihan alanıdır. Sakınmak ise bu ateşten korunmak anlamındadır Yapılabilecek tekşey peygamberin bu öğretisine ne ek ne de eksiltme yaparak emaneti en güzel şekilde gelecek nesillere aktarmaktır. Kasıtlı bozmaya çalışanlara karşı ise gösterilecek en sert tavrı göstermek gerekmektedir Allahın hükümlerini istemeyn müslüman değildir Müslüman Allahınh ükümlerine boyu eğmiş anlamındadır
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23