• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bosna’da 5 bin çocuk 23 Nisan’ı kutladı

Yeniakit Publisher
2014-04-24 08:41:00 - 2014-04-23 22:51:00
Bosna’da 5 bin çocuk 23 Nisan’ı kutladı

Dünyada ilk kez Türkçe’nin seçmeli yabancı dil olmasını sağlayan Yunus Emre Enstitüsü Bosna Şubesi; 5 bin çocuğu bir araya getirerek kutlama programı düzenledi. Saraybosna Büyükelçiliği himayesinde gerçekleştirilen program, Zetra Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

HABER MERKEZİ - Dünyada ilk kez Türkçe’nin seçmeli yabancı dil olmasını sağlayan Yunus Emre Enstitüsü Bosna Şubesi; 5 bin çocuğu bir araya getirerek kutlama programı düzenledi. Saraybosna Büyükelçiliği himayesinde gerçekleştirilen program, Zetra Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Türkiye ve Bosna Hersek Milli Marşları’nın okunmasıyla başlayan Çocuk Şenliği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı ve Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız’ın konuşmasıyla devam etti.

23 Nisan Çocuk Şenliği programında, Yunus Emre Şarkı Yarışması’nda birincilik elde eden, Azra Malkiç, Belma Aliman, Emina Gorazde ve Emina Brkan da Türkçe seslendirdikleri eserler ile sahne aldı.

Haris Cato’nun “Hajmo Bosno” (Haydi Bosna) isimli sahne performansının ardından, ‘Hayat Bayram Olsa’ isimli toplu performans sahnelendi. Programa katılan tüm çocuklara çeşitli hediyeler takdim edildi. Bosna Hersek Federasyonu Kültür ve Spor Bakanı Salmir Kaplan, programda konuşma yaptı. Yaklaşık 5 bin çocuğun katılımı ile gerçekleştirilen bu şenliklere katılımcı sayısının, her sene artırılması planlanıyor.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23