• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Boris Johnson'dan "Ukrayna" uyarısı: Felaket olur

Yeniakit Publisher
2022-02-01 21:41:00 -
Boris Johnson'dan "Ukrayna" uyarısı: Felaket olur

Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile ortak basın toplantısında konuşan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, "Ukrayna'nın işgali, politik, insani ve askeri felaket olur" açıklamasında bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy ile ikili görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen Boris Johnson, "Acı bir gerçekle yüzleşmek zorundayız ki, biz burada dururken Ukrayna sınırında 100 binden fazla Rus askeri toplanıyor. Belki de hayatımızda görebileceğimiz Ukrayna'ya karşı düşmanlığın en büyük göstergesi olabilir. Şu anda konuşlanan askerlerin sayısı, Rusya'nın 2014'te Kırım'ı işgal etmek için gönderdiği 30 bin askeri gölgede bırakıyor ve o işgalde herkesin bildiği gibi 13 bin Ukraynalı öldürüldü. Ukrayna'nın daha fazla işgali siyasi bir felaket, insani bir felaket ve aynı zamanda askeri bir felaket olacaktır" dedi.

Johnson, 2015'ten beri İngiltere'nin Ukrayna'ya destek verdiğini vurgulayarak, "İngiltere ve diğer ülkeler, bu olanlara nasıl karşılık verdiğimiz ve nasıl yardım ettiğimiz konusunda Ukrayna ve dünya halkı tarafından yargılanacak. 2015'ten beri İngiltere, 22 binden fazla Ukraynalı askeri personeli eğitti ve Ukrayna'ya 2,2 milyon sterlin değerinde 'ölümcül olmayan' askeri teçhizat sağladı. İki hafta önce, Ukrayna'nın savunmasını daha da güçlendirmek için tanksavar silahları gönderdik. Ve bugün Ukrayna'da iyi yönetim ve enerji bağımsızlığını desteklemek için 88 milyon sterlinlik İngiltere fonunu açıkladım" diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

deniz HAN

ANALİZLERİM BİRİNCİSİ İNGİLİZLER RUS VARLIĞINDAN RAHATSIZ TÜRKLERİN BÖLGESEL ASKERİ TİCARİ OLARAK ORTADOĞUDA BALKANLARDA AFRİKA AÇILIMLARINDAN DEV KÜRESEL GÜÇ OLMASI RUS VARLIĞI İLE BİRLEŞİP ANGLO SAKSONLARIN DÜNYADA Kİ İTİBARINI GÜCÜNÜ KIRMASI KORKUSU UKRAYNAYI GAZLIYOR  

Ahmet demir

Ingiltere eskide kaldi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23