• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

BM'den "Libya'ya neredeyse her gün hava, kara ve deniz yoluyla silah giriyor" uyarısı

Yeniakit Publisher
2020-05-27 21:44:21 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
BM'den "Libya'ya neredeyse her gün hava, kara ve deniz yoluyla silah giriyor" uyarısı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler (BM), Libya'ya neredeyse her gün hava kara ve deniz yoluyla silah transferi yapıldığını bildirerek, artan silah ambargosu ihlallerinin çatışmaları artırarak Libya halkı için felakete neden olacağı uyarısında bulundu.

BM Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı güçlerin Trablus çevresinde sivil ölümleriyle sonuçlanan patlayıcı bomba kullanımı kınandı.

Libya'ya savaşın her iki tarafına destek için gönderilen paralı askerlerin ve silahların sayısının artmasından derin endişe duyulduğu belirtilen açıklamada, Libya'ya neredeyse her gün hava kara ve deniz yoluyla silah transferi yapıldığı uyarısında bulunuldu.

Artan silah ambargosu ihlallerinin çatışmaları daha da artırarak Libya halkı için felakete neden olacağına dikkati çekilen açıklamada, BM üyesi tüm ülkelere silah ambargosuna uyulması çağrısı yapıldı.

BM Güvenlik Konseyi, Libya'ya 2011'den beri silah ambargosu uyguluyor.

Libya'da 2011'de devrik lider Muammer Kaddafi'nin öldürülmesinden bu yana devam eden iç savaş nedeniyle meşruiyet krizi yaşanıyor.

Uluslararası tanınırlığa sahip Libya hükümeti birlikleri ile Hafter'e bağlı güçler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23