MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’yi Ortadoğu’nun kanlı bir kopyası yapmak isteyenlerin rahatça kullanacakları piyon aradıklarını ifade ederek, bunların milliyetçileri sokağa çekmek için hummalı bir faaliyet içerisinde olduklarını belirtti. Hiçbir zaman kardeş kavgasının tarafı olmayacaklarını dile getiren Bahçeli, gayri meşru vuruşmaların figüranı olmayacaklarını kaydetti.
RAHATÇA KULLANACAKLARI PİYON ARIYORLAR
Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, 45 yılda nice acı, saldırı, engellemeleri aşarak bugünlere geldiklerine dikkat çekerek, “Yakından izliyoruz ki, Milliyetçi-Ülkücü Hareketi hain emelleri karşısında bariyer olarak görenler bizi sonu olmayan mecralara çekmenin hesabındadır. Türkiye’yi Ortadoğu’nun kanlı bir kopyası yapmak isteyenler rahatça kullanacakları, kışkırtıp kavga ettirecekleri bir piyon aramaktadırlar. Son günlerde aziz dava arkadaşlarımın duygularını, samimi inançlarını, tertemiz ülkülerini tahrik etmeye kalkışan karanlık niyetler çok faal durumdadır. Klavye başında fitne saçanlar, sanal medyada provokatörlük yapanlar bizi sokaklara çekmek için hummalı faaliyet içindedir.” dedi.
Milliyetçi Hareket’i sokağa yönlendirmek için yapılan planların oldukça fazlalaştığını ifade eden Bahçeli, “Ancak hiçbir mihrak Milliyetçi-Ülkücü Hareket’i kardeş kavgasının tarafı yapamayacaktır. Biz bu oyunu 45 yıldır boza boza bugünlere geldik. Biz bu paslanmış senaryoları yırta yırta 45 yılı devirdik. Hiçbir dava arkadaşım Türkiye ve Türk milletinin aleyhine olacak bir ilişki ve irtibatın içinde yer almayacak, sonu olmayan gayri meşru vuruşmaların figüranı olmayacaktır. Demokrasiden, hukuktan, millete hizmet yolundan asla ayrılmama konusunda kararlı olduğumuzu herkesin iyi bilmesi şarttır. Bizim kaybedecek bir anımız yoktur. Bizim feda edecek bir insanımız yoktur. Bizim boş yere harcayacağımız, başkalarının çizdiği rotada israf edeceğimiz değerlerimiz yoktur.” diye konuştu. Kendileri için tek yolun demokrasi olduğunu hatırlatan Bahçeli, tüm yollar bittikten, tüm çareler tükendikten sonra Türk milleti ve vatan için neleri gözden çıkardıklarını herkesin öğreneceğini kaydetti.