• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bitten kurtulmak için mayonez kullanılır mı?

Yeniakit Publisher
2019-04-15 14:01:00 -
Bitten kurtulmak için mayonez kullanılır mı?

Mayonez yalnızca lezzetli bir sos değil aynı zamanda her evin ihtiyacı olan bir ürün. İşte, mayonezin son derece ilginç yerlerde kullanıldığının 9 kanıtı.

Mayonez evlerde tüketilen en bilindik sosların başında gelir. Kimi zaman patatesi lezzetlendirir kimi zaman salataları. Bu leziz sosun kullanım alanı ise yalnızca mutfakla sınırlı değil. İşte mayonezin ilginç kullanım alanları:

Manikür kremi

Tırnaklarınız çok güçsüzse ve sık sık kırılıyorsan; ihtiyacınız olan şey bir kase mayonez. Mayonez dolu bir kaseye parmaklarınızı sorkun ve bu şekilde 5 dakika bekleyin. Ardından ellerinizi güzelce yıkayın. Bu uygulamayı haftada bir yaptığınızda aradaki farkı anlayacaksınız.

Cilt maskesi

Kuru bir cilde sahipseniz bir miktar mayonez ile zeytinyağını karıştırın. Karışımı yüzünüze dairesel hareketlerle yedirin. 10 dakikanın ardından cildinizi güzelce temizleyin. Yüzünüz artık pul pul dökülmeyecek.

Yanık kremi!

Yıllar yılı güneş yanıklarını yoğurtla tedavi etmeye çalıştık. Ancak bu uygulamanın ne kadar yanlış olduğunu yapılan araştırmalar gözler önüne serdi. Şayet güreşte fazla kaldıysanız ve derin yanıklar oluştuysa ağrıyan bölgelere mayonez ile masaj yapabilirsiniz. Mayonez yanma hissini bir hayli azaltacaktır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sakız krizine son (!)

Saça yapışan sakızdan kurtulmak bir hayli zordur. Bu zorlu işi mayonez ile tereyağından kıl çeker gibi kolaylıkla yapabilirsiniz. Nasıl mı? Sakızın yapıştığı bölgeyi mayonezle iyice ovalayın. Ardından sabunla saçı yıkayın. Sonuç ise harika... Bu yöntemi kıyafetlere, halılara ya da koltuklara sakız yapıştığında da gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz.

Doğal bit kovucu

Bitlerden kurtulmanın en doğal yolu mayonezden geçiyor. Birkaç avuç mayonezi saçınıza iyice yedirin. Ardından saçınızı bir duş bonesi ile kapatın. Yaklaşık iki saat sonra saçlarınızı yıkayın. Bit sorununun tamamen ortadan kalkacağını göreceksiniz.

Saç kremi

Güçsüz ve kuru saçlarınız var ise banyo yapmadan yarım saat önce birkaç avuç mayonezle saçlarınıza maske yapın. Ardından saçlarınızı güzelce yıkayın. Farkı birkaç yıkamadan sonra net olarak göreceksiniz.

Duvar temizleyici

Minik yaramazlar özellikle duvarları ve kapıları kalemlerle çizmeye bayılır. Söz konusu kalem lekelerinden zahmetsizce kurtulmanız mümkün. Birkaç damla mayonez ile çizilen bölgeyi sildiğinizde duvarların ışıl ışıl parladığını göreceksiniz.

Cam gibi parlayan gümüşler

Gümüş çatal-bıçaklar ya da takılarınızı mayonez ile temizleyebilirsiniz.

Etiket kabusuna son

Evimize aldığımız tabaklardan, bardaklardan hatta biblolardan etiketleri söküp atmak son derece zordur. Etiketlerin üzerine birkaç damla mayonez sıkın ve bekletin. 20 dakika sonra etiketleri zorlanmadan temizlediğinizi göreceksiniz.

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23