• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bir bu eksikti! Şimdi de 'ölüm hesaplayıcı' peydahlandı

Yeniakit Publisher
2021-10-13 14:44:00 -
Bir bu eksikti! Şimdi de 'ölüm hesaplayıcı' peydahlandı

Sağlık sigortacıları için tasarlandığı iddia edilen algoritma ile insanların ne zaman öleceğinin ve hayatlarının ne kadarını sağlıklı bir şekilde geçirebileceğinin tahmin edildiği iddia edildi. İnsanların ne zaman öleceğini ancak Allah (c.c.) bilirken, 'Ölüm Hesaplayıcı' olarak bilinen uygulama sosyal medyada eleştiri oklarının hedefi oldu.

Bir sağlık sigortası programı olan Vitality ve RAND Europe Araştırma Enstitüsü tarafından tasarlanan 'Ölüm Hesaplayıcı'nın bireylerden günlük alışkanlıkları, mevcut sağlık durumları ve ilaçları hakkında bir dizi soruyu yanıtlamalarını istedikten sonra kişiye özel bir analiz çıkarttığı öne sürüldü.

Risk değerlendirme aracının aldığı verilere göre; bireylere ne kadar yaşayacakları da dahil olmak üzere bir dizi tahminde bulunduğu iddia edildi.

Ayrıca, kişilerin yaşam tarzlarına ve sağlık geçmişlerine dayanarak kaç yaşına kadar sağlıklı kalabileceklerini ve yakalanma ihtimalleri en olası üç hastalığı da tamin ettiği ortaya atılan bir başka iddia.

Hürriyet’in aktardığına göre, sağlık sigortacılarının kullanması beklenen hesaplayıcı, hastalıkları önlemek ve yaşam beklentisini artırmak için alınabilecek en iyi önlemleri de kişisel olarak öneriyor.

Kendilerini "sağlık uzmanı" diye tanıtan sözde algoritmanın sahipleri; ilk kez belirli adımların etkisini tahmin edebildiğini öne çekerek, sağlıklı bir hayat için günlük 20 dakikalık bir koşunun yeterli olduğunu ifade etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Ekstra 10 yıllık yaşam" iddiası

"Ölüm hesaplayıcı" diye pazarlanan algoritmanın, diyet ve egzersizin fazladan on yıllık sağlıklı bir yaşam getirebileceğini ve yaşam beklentisini sekiz yıla kadar artırdığı öne sürüldü.

İnsanların ne zaman öleceğini ancak Allah (c.c.) bilirken, 'Ölüm Hesaplayıcı' adı altında piyasaya sürülmeye hazırlanan uygulama sosyal medyada eleştiri oklarının hedefi oldu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abdulcabbar

Allahın bilmesi böyle bir tahmin algoritması oluşturulmasına engel değil. 

Merakli Tursucu

Yuce rabbim, tum hayvanlarin da ne kadar yaşayacağını tayin ediyor mu acaba? Her karinca görüşümde bu aklima gelir. Var mi bir alim cevap verecek?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23