• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Beylikdüzü’nde burnuna kadar yolsuzluğa batan İmamoğlu, İBB’nin yolsuzluk yaptığını iddia etti

Yeniakit Publisher
2019-05-22 12:43:00 -
Beylikdüzü’nde burnuna kadar yolsuzluğa batan İmamoğlu, İBB’nin yolsuzluk yaptığını iddia etti

2015’ten bu yana Beylikdüzü'ndeki yolsuzluklarla gündeme gelen CHP’li Ekrem İmamoğlu, şimdi AK Parti’nin İBB’de 1717 makam aracı kullanarak yolsuzluk yaptığını iddia etti... Burnuna kadar yolsuzluğa batan İmamoğlu'nun skandalları saymakla bitmiyor!..

 yeniakit.com.tr  Yahudi sermayesi FOX TV’nin müdavimi olan CHP’nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, katıldığı canlı yayında İBB hakkında ilginç iddialarda bulundu. İmamoğlu, belediyede 1717 makam aracı olduğunu, belediye genel sekreterinin yazlık, kışlık ve baharlık 3 farklı makam aracı olduğunu söyleyerek oy devşirmeye çalıştı. İBB’den yapılan açıklamadaysa, belediyeye ait makam aracı sayısının 120 olduğu belirtildi. FETÖ’ye verdiği usulsüz ihaleler, İmamoğlu İnşaat’ın karıştığı yolsuzluklar, 18 günlük mazbata işgali sırasında kendi AVM’sine jet hızıyla verdiği alkol ruhsatı vb. birçok yolsuzluğa karışarak burnuna kadar usulsüzlüğe batan CHP’nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, tüm bunları unutarak oy için iyice takla atmaya başladı. İşte İmamoğlu’nun skandallarla dolu Beylikdüzü Belediye Başkanlığı ve İBB’deki 18 günlük işgalinin bilançosu...

İlk yolsuzluk haberleri 2015’te başladı

CHP’nin Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde yaptığı yolsuzluklarla gündeme gelmeye başlayan İmamoğlu, 2015’te İçişleri Bakanlığının verdiği soruşturma izniyle Türkiye genelinde konuşulmaya başlanmıştı. İçişleri Bakanlığı 2015’te, İmar Planına Aykırı davranmak, Usulsüz Karar almak ve Gasp ile suçlanan İmamoğlu hakkında Soruşturma izni vermişti. Ekrem İmamoğlu müteahhitken inşa ettiği ve halen oturduğu Beykonaklarının önünde bırakması gereken yaya yolunu ve yeşil alanı sitenin içine dahil etmiş, halkın yolunu kendi bahçesi yapmıştı. Ayrıca yine Ekrem İmamoğlu'nun müteahhidi olduğu İmamoğlu 2 sitesinin önündeki alan da duvarla çevrilmişti. Aynı zamanda Beylikdüzü Belediyesinin logosunu kanunlara aykırı olarak değiştiren Ekrem İmamoğlu yeni Kırlangıç logosunu yaymak için milyonlarca lira harcamıştı. Mahkeme, kırlangıç logosunu iptal etmiş, İmamoğlu eski logoya geri dönebilmek için yine milyonlar harcamıştı.

Yazıcıda bile yolsuzluk  yaptı

İBB’nin başına geldikten sonra ilk iş olarak veri kopyalaması yaptırıp teknoloji hayranı olduğunu gösteren İmamoğlu, Beylikdüzü’nün başındayken bir printer yazıcı için 16 bin TL’lik bakım bütçesi ayrılmıştı. Bütçenin nereye harcandığıysa meçhul...

15 TL’ye mazot skandalı

Her fırsatta, “İsrafa son vereceğim.” diyen Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediyesi’ndeki israfın iyice dibine battığı mazot skandalıyla tamamen gün yüzüne çıkmış oldu. Yeni Şafak’taki habere göre Beylikdüzü için 2019 bütçesinde 217 araç için 1 milyon 80 bin litre akaryakıt alımı öngörülüyor. Bunun için 16 milyon 297 bin TL’lik ödenek ayrıldı. 1 litrelik akaryakıt bedeli 15 liraya geliyor.

Kişi başı 3 bilgisayar

Beylikdüzü Belediyesi’nde 342 memur, 121 işçi istihdam ediliyor. Ancak bütçede iddia edildiğine göre belediyede 710 masaüstü, 47 dizüstü olmak üzere 757 adet bilgisayar bulunuyor. Yapılan hesaplamada 463 personele ortalama 2 bilgisayar düşüyor.

“Beton Ekrem”in FETÖ’ye verdiği ihaleler

Beylikdüzü’nün betonlaşması, İmamoğlu ile FETÖ ilişkisini açıkça gözler önüne seren durumlardan birisi... Son günlerde gündemdem düşmeyen FETÖ’nün Belediyeler İmamı Erkan Karaarslan’ın İmamoğlu ile iş birlikleri, sözkonusu FETÖ’cünün Beylikdüzü’ndeki ihalelerinin açığa çıkmasıyla daha da netlik kazandı. Takvim’deki habere göre;

-18 Eylül 2014’teki Beylikdüzü Belediyesi Mali Yönetim Sisteminin Kurulması ve Geliştirilmesi ihalesi,

-10 Temmuz 2015’teki İdari ve Mali Sürdürülebilirlik Kapsamında Mali Hizmetler Birimin Tüm Fonksiyonlarında Mali Danışmanlık Yapılması Hizmeti ihalesini,

-9 Mayıs 2016’da E-Yöntem firmasına verilen 346 bin TL’lik ihale,

-26 Mayıs 2016’da aynı firmaya 1 milyon 809 bin TL’lik ihale

ve daha birçok proje, FETÖ’nün Belediyeler İmamı Erkan Karaarslan’ın veya ailesinin firmalarına verildi.

18 günde kendisine çalıştı

Antrikot edebiyatı yaptıktan sonra balık yemeye giden ve duygu sömürüsüne rağmen belediye işçileriyle aynı yemeği yemeyen Ekrem İmamoğlu, 18 günlük mazbata işgali sırasında kendi AVM’sine çalıştı. İmamoğlu’nun ortaklarından biri olduğu Park Teras AVM’ye özel izinle içkili mekan ruhsatı aldığı ortaya çıktı. Ayrıca bir meclis toplantısında da Beylikdüzü’nde yeni içkili eğlence mekanlarına ruhsat verilmesi gündeme getirildi. Söz konusu AVM, içkili mekanların toplandığı Anadolu Caddesi’nde olmamasına rağmen CHP’lilerin oylarıyla ruhsat verildi.

Burnuna kadar yolsuzluğa batmış, halen makam aracı diyor!

İmamoğlu, AK Parti’nin İBB’de israfa battığını iddia etti... İddiasının sebebiyle, belediye bağlı 1717 makam aracı olduğu düşüncesiydi... Belediye 120 araç olduğunu açıklayarak, bu gereksiz iddiayı anında çürüttü. İmamoğlu ise, 2015’ten bu yana süregelen hakkındaki bu skandallara açıklama yapmak şöyle dursun, kendisine soru sorulmasına bile tahammül edemiyor. Geçtiğimiz gün Ahmet Hakan’ın programında kendisine sorulan sorulara sinirlenerek cevap vermek istemeyen İmamoğlu, 2017’de de Beylikdüzü'ndeki yolsuzluğu soran Akit TV muhabirine saldırmış, korumalarına darp ettirmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23