• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Beyaz Saray'dan kongre baskını açıklaması

Yeniakit Publisher
2021-01-08 01:56:00 - 2021-01-08 02:02:11
Beyaz Saray'dan kongre baskını açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, dünkü Kongre baskınını kınadıklarını bildirdi.

Tüm Beyaz Saray adına bir konuşma yaptığının altını çizen McEnany, "Milletimizin Kongresinde gördüğümüz şeyler, ayıp ve Amerikan değerlerine aykırıdır. Bu yaşananları yönetimimiz adına en güçlü şekilde kınıyoruz. Kanunsuzca hareket edenler yargılanmalıdır." diye konuştu.

Protesto hakkının Anayasanın 1. ek maddesi ile korunduğunu belirten McEnany, "Washington'da ve ülke genelinde gördüklerimiz, bu hakkı kullanmak değildi. Çarşamba günü ülkemizin Kongresinin koridorlarında yaşananlar da bu hakkın kullanılması değildi." dedi.

Olaylarda can kaybı ve yaralanmaların olmasından dolayı derin üzüntü duyduklarını dile getiren McEnany, güvenliği sağlayan güçleri de "kahramanlar" olarak nitelendirdi.

McEnany, "Dün Kongre binamızı şiddet eylemleriyle işgal edenler, bu yönetimin tüm değerlerine karşıdır. Beyaz Saray'daki herkes, iktidarın düzenli bir şekilde devredilmesini sağlamak için çalışmaktadır. Şimdi Amerika için bir araya gelme ve şiddeti reddetme zamanıdır." ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

igneyi kendinize batirin ve baska ulkelerde darbe gibi alcakliklar yamayin! ilkesiz zalim haydutlar

baska ulklerdeki kullanisli/kiralik it kopugunuza sahip cikin. bundan sonra armegodondan vazgecin! yoksa kiyamete kadar teror/kan/islamdusmanligi sapikliginiz sizi de yakacak!!!!

pensilvanyadaki

...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23