• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bebeklerde pişiğe neler iyi gelir?

Yeniakit Publisher
2018-06-22 09:30:00 -
Bebeklerde pişiğe neler iyi gelir?

Bebeklerin minik bedenlerine acı veren pişik, bebeklerin genelinde oldukça yaygın olan bir rahatsızlıktır. Bebeklerin bezlendiği bölgede kızaran ve iltihaplı bir görünüme sahip olan derisi bebeğe çok büyük acılar verebilir.

Bebek bezlerini bağlantı noktalarının sürtünme ile deriyi tahriş etmesinin yanı sıra bebeklerde pişiğin daha başka birçok nedeni olabilir. Oldukça hassasiyet gösterilmesi gereken bebeklerin cildine temas eden losyon, bebek mendilleri, sabunlar, kimyasal ürünler de aynı zararı verebilir. Özellikle bebek bezinin uzun süre değişmemesi sonucu bebeklerde pişik oluşumu kaçınılmazdır. 

Pişiği geçirmek için bu adımlara dikkat!

Islak olduğunu her gördüğünüzde bezi değiştirin.

Her zaman ıslak mendil kullanmayın zira bunlar cilde zarar veren sabunlar veya parfümler içerebilir. Yağ içerenleri tercih etmeniz daha doğrudur.

Aynı zamanda bölgeyi ılık su ve sabunla yıkayabillir ve temizleyebilirsiniz.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bebeğinize banyo yaptırdığınızda veya poposunu yıkadığınızda ovarak değil dokunarak kurutun.

Kirli bezi çıkardıktan sonra popusunu bir süre için açık bırakarak havalanmasını sağlayın.

Derisinin tahriş olduğunu fark ederseniz, ya da tahriş olmamış olsa bile gece bezini değiştirirken, çinko oksit içeren bir krem sürün, bu şekilde idrar ve dışkıyla temasını önleyen bir tabaka oluşturmuş olursunuz.

Bütün bu önlemlere rağmen deri tahriş olursa aşağıdaki tavsiyelere uyun:

İki ya da üç gün boyunca düşük miktarda kortikoid içeren kremler kullanmasının işe yarayıp yaramayacığını öğrenmek için bir pediyatriste başvurun.

Aynı zamanda bakteri enfeksiyonunu veya mantar varlığını gözden geçirmelisiniz, bu durumda antibiyotik merhem veya mantar önleyici merhem uygulamanız gerekecektir. Pediatriste danışın.

PİŞİĞE NE İYİ GELİR

Anne Sütü; Anne bebeğinizi emzirdiği zaman onu birçok enfeksiyon ve bakteriye karşı da korur. Bunun için bebeğinizi emzirmeye devam edin. Enfekte alana bir kaç damla anne sütü uygulayın. Açık bir şekilde kurumasını sağlayın. Ardından bebeğinizi bezleyebilirsiniz.

ELLERİNİZİ YIKAYIN:

Bebeğinizin poposundaki dökünlerde bakteriler de bulunur. Bu bakterilerin yayılmaması için bebeğinizin bezini değişirmeden önce ve sonrasında ellerinizi yıkamayı unutmayın.

VAZELİN:

Vazelin pişik için mükemmel bir ev çözümüdür. Bebeğin bezini değiştirirken, etkilenen alan üzerinde her zaman ince bir tabaka vazelin sürün. Vazelin uygulamadan önce bebeğinizin altının ılık su ve yumuşak bir havlu ile temizleyin ve iyice kurutun.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI:

Hindistan cevizi yağının nemlendirici ve anti-mantar özelliği bulunduğu için pişikler için de mükemmel sonuçlar verir. bebeğinizin her bezini değiştirdiğinizde poposuna hindistan cevizi yağı sürün. Şiddetli döküntü varsa, hindistan cevizi yağının içine birkaç damla çay ağaçı yağı da ilave edebilirsiniz.

YULAF:

Yulaf ezmesi pişik tedavisi için doğal bir üründür ve fiyatı da ucuzdur. Yulaf ezmesi protein açısından zengindir. Yulaf ezmesi banyosu bebeğin cildini rahatlatır. Bir fincan yulaf öğüterek yulaf ezmesi tozu yapın. Bebeğinizin banyosuna ekleyin. Bebeğiniz içinde 10-15 dakika kadar kalsın.

MISIR NİŞASTASI:

Bebeğin cildindeki fazla nemi emerek bebeklerde pişiğin geçmesine yardımcı olur. Bu nişasta ayrıca bebeğin cildini kuru tutar, bebek bezi sürtünmesinin yol açtığı tahrişi önler ve pişik oluşumunu engeller. Bebeğin bezi kirlendiğinde bezi çıkartıp poposunu edep yerlerini suyla yıkayın ve pamuklu bir bezle kurulayım. Yeni bebek bezini giydirmeden öne çocuğun pişik olan yerlerine hafifçe mısır nişastası serpin.

YUMURTA BEYAZI:

Yumurta pişik dahil olmak üzere birçok sorunun çözümü için çok güçlü bir ilaçtır. Yapmanız gereken tek şey yumurtanın beyazını alın ve etkilenen alan üzerine sürün. Döküntüler birkaç gün içinde yok olacaktır.

ZEYTİNYAĞI:

Zeytinyağının nemlendirici özelliği cildi yatıştırır. 1 tatlı kaşığı suyun içine 1-2 çay kaşığı zeytinyağı karıştırın. Bebeğinizin altına uygulayın.

MASAJ YAĞI:

Badem yağı, susam yağı ve jojoba yağı gibi yağlar pişik kabarcıklarına çok iyi gelmektedir. Bebeğinizi banyodan sonra iyice kurulayın. Bu yağlardan biriyle bebeğinize masaj yapın.

HERCAİ MENEKŞE ÇAYI:

Pişikten kurtulmak için bölgeyi temizlerken hercai menekşe çayını kullanın.Eğer pişikte iltihaplı şekilde görülme durumu varsa 1 damla kadar çay ağacı yağı da ekleyebilirsiniz.Uygulamayı yaptıktan sonra bölgeyi iyice kurulamayı ihmal etmeyin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yasemin.com'dan alınmıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23