• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

BBP Genel Başkanı Destici'den 12 Eylül mesajı:

Yeniakit Publisher
2020-09-11 16:43:38 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
BBP Genel Başkanı Destici'den 12 Eylül mesajı:

"12 Eylül günü, Türkiye'de Anayasa ve hukukun yanı sıra millet iradesi, demokrasi, insan hakları ve insan onuru da askıya alındı" - "12 Eylül darbesinin 40'ıncı yılındayız. 40 yılda yaralarımız kapanmadı, acılarımız dinmedi"

ANKARA (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "12 Eylül günü, Türkiye'de Anayasa ve hukukun yanı sıra millet iradesi, demokrasi, insan hakları ve insan onuru da askıya alındı." ifadesini kullandı.

Destici, 12 Eylül 1980 darbesinin 40'ıncı yıl dönümünde yaptığı yazılı açıklamada, 12 Eylül tarihini devletin ve milletin karanlık günlerinden biri olarak hatırladıklarını ifade etti.

Türkiye'nin darbeler yüzünden çok şey kaybettiğini vurgulayan Destici, 12 Eylül'ün tüm yönleriyle değerlendirilmesi gereken bir dönem olduğunu belirtti.

12 Eylül'ün şartları oluşturulmuş bir darbe olduğunun altını çizen Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hepimiz biliyoruz ki o döneme dair pek çok provokasyon, suç ve komplo, bugün hala aydınlatılamamış, bir şekilde arkasında bıraktığı sayısız mağdur ve mazlumla birlikte duruyor. 12 Eylül günü, Türkiye'de Anayasa ve hukukun yanı sıra millet iradesi, demokrasi, insan hakları ve insan onuru da askıya alındı."

Darbe döneminde birçok hukuksuz eylemin gerçekleştirildiğini hatırlatan Destici, "Yaşadığımız ara dönemden sonra Türkiye, ABD ve Avrupa için hiçbir kuralı, kısıtlaması, barajı olmayan bir 'açık pazar' haline dönüştü. Türkiye çok uzun bir dönem siyasi, ekonomik, askeri ve sosyal istikameti ABD tarafından belirlenen bir ülkeye dönüştürüldü." değerlendirmesinde bulundu.

Siyasi tutuklulara uygulanan işkencelerin uzun yıllar devam ettiğini aktaran Destici, şunları kaydetti:

"Mamak Askeri Cezaevi'ndeki sistematik ve ağır işkencelerin bitirilmesi için tutuklu aileleri ile Ankara’da açlık grevi yaptığımızda, tarihler 1987'yi gösteriyordu. 12 Eylül'den sonra bizi en çok yıpratan husus ise o dönemden bize miras kalan 'Alevi-Sünni', 'dindar-laik', 'Türk-Kürt' çatışmaları oldu. PKK, o dönemin sonuçlarından biri olarak hala vatandaşlarımızın hayatlarını, milletimizin kaynaklarını, ekonomimizi, huzurumuzu, güvenliğimizi, umutlarımızı hatta ormanlarımızı yok etmeye devam ediyor. 12 Eylül darbesinin 40'ıncı yılındayız. 40 yılda yaralarımız kapanmadı, acılarımız dinmedi."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23