• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bazlama ekmeği tarifi | Bazlama nasıl yapılır? Kolay bazlama yapımı

Yeniakit Publisher
2020-03-31 23:14:00 -
Bazlama ekmeği tarifi | Bazlama nasıl yapılır? Kolay bazlama yapımı

Bazlama ekmeği yapmak, ekmek yapımında kendini başarılı hissetmeyenler için bir alternatif olabilir. Son günlerde popüler hale gelen mayalı mayasız ekmek tarifleri için güzel bir seçenek de bazlama ekmeği tarifidir. Bazlama yapımını merak edenler, bazlama ekmeği nasıl yapılır, bazlama tarifi gibi aramalarda bulunuyorlar. İşte tüm ayrıntılarıyla bazlama ekmeği yapımı...

Bazlama ekmeği yapmak, ekmek yapımında kendini başarılı hissetmeyenler için bir alternatif olabilir. Son günlerde popüler hale gelen mayalı mayasız ekmek tarifleri için güzel bir seçenek de bazlama ekmeği tarifidir. Bazlama yapımını merak edenler, bazlama ekmeği nasıl yapılır, bazlama tarifi gibi aramalarda bulunuyorlar. İşte tüm ayrıntılarıyla bazlama ekmeği yapımı...

Bazlama ekmeği tarifi

Malzemeler

 

Yarım paket yaş maya (ya da 1.5 tatlı kaşığı instant maya)
1 çay kaşığı toz şeker
2 su bardağı ılık su
Bir tutam tuz
3.5 - 4 su bardağı un

Yapılışı

İlk olarak maya ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Üzerine ılık suyu ilave edip maya eriyinceye kadar bekletin.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Tuzu ve unu yavaşça ilave ederek pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yaklaşık 40-45 dakika dinlendirin.

Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparın. Hafif unlanmış tezgah üzerinde parmak uçlarınızı kullanarak yarım santimden biraz daha kalın olacak şekilde açın.

Tüm bezeleri aynı şekilde açtıktan sonra üstlerini tekrar örtüp mayalanması için bekletin.

Yapışmaz yüzeyli bir tavayı hafif ısıtın. Açtığınız bazlamaları teker teker tavaya alın ve 1-2 dakika sonra tam kızarmadan çevirin.

Aynı şekilde hamur iyice kabarana kadar 1-2 dakika aralıklarla ters yüz yaparak pişirin ve ocaktan alın.

Bazlama hamuru kaç saatte mayalanır?

Eğer suyu yavaş yavaş eklerseniz, toparlarken biraz un ekleyerek ele yapışmayan yumşak bir hamur elde edebilirsiniz. 4- Hamuru mayalamak için üzerini nemli bir bezle ya da streçle kapatın. Ve mutlaka 45 dakika 1 saat arası mayalandırın. Yaklaşık hamur 2 katına çıkmışsa mayalanma işlemi tamamdır.

Fırında bazlama ekmeği kaç derecede pişer?

Daha sonra üzerine unumuzu ilave ederken tuz ve karbonatımızı da ekleyerek karıştırıyoruz. un ele yapışmayacak bir kıvama gelecek. Sonrasında fırınımızı 180 derece de alt üst açıp pişiriyoruz, yaklaşık 20-25 dk sürüyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23