• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bayram Hoca’nın, şehid edilmeden önceki son vaazları

Yeniakit Publisher
2014-08-29 12:18:00 - 2014-08-29 12:41:08

İsmailağa Camii'nde şehid edilen Bayram Ali Öztürk Hocaefendi’nin son vaazlarında; Türkiye’de Fetullah Gülen tarafından gündeme getirilen dinlerarası diyalog çalışmalarına ve hoşgörü kavramına karşı konuşmalar yaptığı açıkça görülüyor.

YENİAKİT.COM.TR / KENAN KIRANYeni Akit Gazetesi; İsmailağa Camii’nde sabah namazının ardından cemaate vaaz ederken Mustafa Erdal tarafından bıçaklanarak katledilen Bayram Ali Öztürk Hocaefendi’nin, şehid edilmeden önceki son vaazlarını yayınlıyor.

Hayatını ilme vakfeden ve 5 yabancı dil bilen Bayram Ali Öztürk Hocaefendi’nin son vaazlarında; Türkiye’de Fetullah Gülen tarafından gündeme getirilen dinlerarası diyalog çalışmalarına ve hoşgörü kavramına karşı konuşmalar yaptığı açıkça görülüyor.

İŞTE O VAAZLAR

Bayram Ali Öztürk Hocaefendi, şehid edilmeden önceki son vaazlarında şunları söylüyor:

HRİSTİYAN VE YAHUDİLERLE DİYALOG ÇİRKİN ŞEYLER
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bayram Ali Öztürk Hocaefendi’nin, şehid edilmeden önceki son vaazlarında şunları söylüyor:

 “Peygamber Efendimizin alternatifi yoktur. Getirmiş olduğu sistemin alternatifi yoktur. Diyalog diyorlar. (Hristiyan ve Yahudilerle) O kadar çirkin şeyler. Tabiat boşluk kabul etmez, din ve iman boşluğunu karşı taraf dolduruyor. Onun için hırsıza meydan vermeyelim. (…) İnsan dinini aziz bilmeli.”

“ÖNCE TARİHTE HAKSIZ YERE DÖKTÜĞÜN KANLARIN HESABINI VER”

“Osmanlı devleti bir aşiretti. O aşiretten dünya devleti doğdu. Bu ne biçim bir ağaç? Bu ne biçim iman? Onları tetikleyen ve ateşleyen ruhu yaşamaya, yaşatmaya ve savunmaya mecburuz.

Batıda diyalog miyalog, dinler arası diyalog konuşuluyor. Bana bak, benimle dalga geçme. Canım yanmış zaten. Önce tarihte haksız yere döktüğün kanların hesabını ver, ondan sonra gel sen benle konuş. Niçin niçin siyasi, ekonomik, iktisadi noktada Avrupa’nın güçlü olduğu anda diyalog teşebbüsüne giriliyor? Ben iktidardayken, ben dünyaya hükmettiğim zaman niçin Batı sen bana yanaşıp da diyalog kurmak istemedin?

AMERİKA’NIN YENİ PROJESİNDE BÜTÜN DÜNYA MÜSLÜMANLARINI GİYOTİNDEN GEÇİRMEK VAR

Kimler arzuluyor bu işi kimler kimler? Neler, neler, neler.. Giden benden gidiyor kardeşim ondan bir şey gitmiyor. Öyle bir zamanda bu ve buna benzer işleri patlatıyorlar ki, neticede şu millet var ya, yattı Müslüman, kalktı Avrupalı maazallah olabilir. Rasulullah (a.s) bunları haber verdi. Sen hayatında hiç Çeçenistanlı oldun mu? Sen hayatında hiç Filistinli oldun mu? Sen hayatında hiç Iraklı oldu mu? Söyle bakalım. Sen hayatında hiç tek bacakla top oynayan insan gördün mü? Git Afganistan’a gör, ne yapıyor Amerikan gavuru? Bak rahat rahat konuşuyoruz. Amerika’nın yeni projesinde bütün dünya Müslümanlarını giyotinden geçirmek var. Guantanamo işkence üssünde neler oluyor? Kaç tanemizin bundan haberi var?”

BİRAZDA İSLAM’DAN TAVİZ VERMEK SURETİYLE BATIYLA UZLAŞMA

“Ali Özek’in başkanlığı yaptığı İslâmî İlimler Araştırma Vakfı’na (İSAV) getirdikleri adamlar Cabir İbni Hamid, Hasan Hanefi, Arakon. Bu adamlar modernist tipler. Sempozyumda;  İslam’a yeni izahlar getirmek hatta ve hatta birazda İslam’dan taviz vermek suretiyle Batıyla uzlaşma ve paralellik olan insanlar konuşturuldu. Çok iyi yetişmek lazım. Temel hakikatlere çok iyi vakıf olmak lazım hatta bunların felsefesini çok iyi yapmak lazım bu adamlar karşısında tutunmak için. Bu fikirler çok daha hızlı gelişiyor.

DİNLER ARASI DİYALOG TEZİNİ İLK DEFA GELİŞTİREN GAVUR İGNATİUS

Dün bir kitap aldım Cizvitler isminde. Bu Hristiyanlıkta bir tarikat. Cizvit tarikatı. Hatta Sultan Fatih zamanında Bizans’a yardım eden adamlar (Cizvitler). Çok eski bir cemaat. Hristiyan cemaati. Kitabı yayımlanan ve doktora tezi yapan adam Dinler Arası diyalogun temsilcisi bunlardır. Adam bu konu için yazmadı kitabı. Nedir bu Hristiyan tarikatı? Bu Cizvit tarikatı. Çok kişileri etkilemiştir. Bugün Batı’nın kafasını, anlayışını ve düşüncesini  yönlendiren bir cemaat bu. Bu cemaatin başı İgnatius. Bu adamın Hristiyanlık anlayışı revaç bulmuştur. Yüzyıllar önce Dinler Arası Diyalog tezini ilk defa geliştiren gavur İgnatius. Bugün Dinler Arası Diyalog nereden geçiyor ve uğruyor? Buraya baktığımız zaman çok tehlikeli gelişmeler var. Şu an yazılan kitaplardan belki binde biri tanesi (O da var mı bilmiyorum) ancak bu tür gelişmelere karşı cevap hazırlayacak mahiyette. Ben ütopik ve hayali konuşmuyorum. Şu an oyalanıyoruz. Vakit kaybetmekten başka işimiz yok.”

ERGENEKON SANIĞI KONUŞTU, DOSYA BEŞİKTAŞ ADLİYESİ’NE GİTTİ

Ergenekon Terör Örgütü davasının sanığı Erol Ölmez, 10-11 Şubat 2011 tarihinde Akit’e yaptığı açıklamalarda; Balat’ta bulunan Patrikhane’nin Çarşamba’daki İsmailağa cemaatinden rahatsız olduğunu, cemaatin yok edilmesi için Ergenekon’a müracaat ettiğini, Bayram Ali Öztürk ve Hızır Ali Muratoğlu’nun bu talep doğrultusunda öldürüldüğünü söyledi.

Soruşturmaya bakan Fatih Cumhuriyet Başsavcıvekili Mustafa Alıcıoğlu, söz konusu röportajın ardından İsmailağa Camii’nin yakınında bulunan esnafın tanık sıfatıyla ifadesini aldı ve tanıkların ifadesinin ardından dosyayı Beşiktaş’ta bulunan özel yetkili Cumhuriyet savcılarına devretti.

SORUŞTURMAYI KAPATTIĞI İDDİA EDİLEN SAVCILAR

Bayram Ali Öztürk’ün katledilmesine yönelik soruşturma 7 yıldır davaya dönüşmedi. Bayram Ali Öztürk soruşturmasına bakan son 2 savcı Cihan Kansız ve Salim Duran. 

Soruşturmayı ört-bas ettiği iddia edilen Cihan Kansız, kirli 17 Aralık ve 25 Aralık soruşturmalarının ardından görevlerinden alınmıştı.

 Savcı Salim Duran’ın da; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, bakanlar, yüksek bürokratlar ve STK temsilcileri dinlendiği, gizli görüşmelerin takip edildiği uyduruk Selam Terör Örgütü soruşturmasına 3 ay boyunca baktığı ifade ediliyor.

BELGELERDE İSMİ GEÇEN ASKERLERİN İFADESİ ALINMADI

Balyoz Darbe Planı davasında İsmailağa cemaatine sızmak için belirlenen isimlerin belgeleri ortaya çıkmış, Ankara’da görev yapan Kıdemli Albay Asaf Geyimcioğlu’nun, “Cami cinayetlerinde tecrübeli” olduğuna yönelik bilgi notu ele geçirilmişti. Ergenekon sanıklarının İsmailağa Camii’ne sızmak için telefon görüşmeleri iddianamelerde yer almıştı. Savcılar; İsmailağa cemaatine sızmak isteyen askerlerin isimleri belli olmasına rağmen ifadelerini bile almadı.

HRANK DİNK DAVASINDA TELEFON KAYITLARI İNCELENDİ

Bayram Hocaefendi’nin katledilmesi konusunda kılını kıpırdatmayan, katil Mustafa Erdal’ın geriye dönük telefon kayıtlarını incelemeyen yargı; Hrant Dink davasında ise Hrant Dink’in öldürüldüğü alanda bulunan tüm kişilerin telefon kayıtları çıkartmış, Dink davasında ihmali olduğu iddia edilen dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler vedönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın yargılanmasını bile talep etmişti.

ÇELEBİ SUÇÜSTÜ YAKALANMIŞTI

Ergenekon sanığı teğmen Mehmet Ali Çelebi Hizbut-Tahrir cemaatine sızdığı ve eylem hazırlığı içinde olduğu gerekçesiyle hapis cezası alırken, Bayram Hocaefendi’nin katledilmesine yönelik soruşturmada İsmailağa Cemaatine sızma girişimde bulunmak için görevlendirilen askerlerin ifadesinin alınmaması dikkat çekiyor.

“YARGI, DANIŞTAY SALDIRISININ ARDINDAN BABAMIN KATİLLERİNİ BULMALI”

Bayram Ali Öztürk’ün oğlu Mahmut Öztürk, Ergenekon ve Balyoz davalarının sonuçlandığını, Danıştay saldırısının Ergenekon tarafından işlendiğinin belgelendiğini, babasının da Danıştay saldırısından 4 ay sonra katledildiğini hatırlatarak, “Yargı, Danıştay saldırısının ardından babamın katillerini bulmalıdır” dedi.

“BALYOZ DARBE PLANI’NDA HEDEF ALINAN CAMİLER ARASINDA İSMAİLAĞA BULUNUYOR”

Babasına yönelik cinayet soruşturmasında büyük ihmalin olduğunu hatırlatan Öztürk, “Balyoz Darbe Planı davasının delil klasörlerinde sanıkların İsmailağa cemaatine sızmak için askerî personel belirlediğine yönelik belgeler yer alıyor. Amirallere Suikast ve Kafes Eylem Planı dâvâlarıyla birleşen Poyrazköy dâvâsının delil klasörlerinde ‘Cami cinayetlerinde tecrübeli’ bilgi notu çıktı. Bu kişinin isim ve soyismi açıkça yazılı... Balyoz Darbe Planı’nda hedef alınan camiler arasında İsmailağa bulunuyor. Belgelerde ismi geçen kişilerin ifadeleri alınmalı, bu dosyayla ilintilenmeli ve araştırılmalı... Savcılık bu olayları araştırmalı...” dedi.

KATİLİN TELEFON KAYITLARI İNCELENMEDİ

Cinayet ile ilgili soruşturmayı yürüten savcılığa teknik takip kayıtlarının ve belgelerin eksik iletildiği ortaya çıkmıştı. 3 savcı değişen soruşturmada, Bayram Ali Öztürk’ü katleden Mustafa Erdal’ın cinayet öncesi kimlerle konuştuğu ve kimlerden emir aldığına yönelik telefon kayıtları incelenmedi. Cinayetin işlendiği İsmailağa Camii’nin çevresindeki dükkan ve Çarşamba Karakolu’nun güvenlik kamera kayıtlarına el konulmadı. Akit, özel yetkili savcılara devredilen soruşturmada hazırlanan dosyadan 1 ve 6 nolu klasörlerin bulunamadığını da ortaya çıkarmıştı.

www.yeniakit.com.tr

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23