Bayatlamayan poğaça: Mayasız 5 dakikada puf puf 3-2-1 simit poğaça tarifi
Kıyır kıyır, bayatlamayan ve yumuşacık bir tarif arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu tarif Pofuduk pamuk poğaça tarifidir. Üstelik bayatlamayan bu poğaça çok lezzetli. İşte kolay, pratik, mayasız puf puf 3-2-1 simit poğaça tarifi...
Mayasız 5 dakikada puf puf 3-2-1 simit poğaça tarifi
Malzemeler;
- 3 adet kabartma tozu
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
içine;
- beyaz peynir
üzerini bulamak için;
- Bir kase susam
- 2 yemek kaşığı pekmez
Kıyır kıyır bayatlamayan poğaça tarifi
Kabımıza yoğurdu,zeytinyağı,tuzu ,kabartma tozunu ekleyerek karıştırıyoruz. Üzerine azar azar un ekliyor ve karıştırıyoruz. Hamurumuzu 20-25 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.(İsteğe bağlı) Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıyoruz. Beze yapıp,ortasına beyaz peynir koyup hamuru kapatıyoruz. 2 yemek kaşığı pekmeze bir çay bardağından daha az su koyup,karıştırıyoruz. Poğaçaları önce pekmezli suya sonra susama batırıyoruz. Pişirme kağıtlı fırın tepsimize diziyoruz. Önceden ısıttığım 180 derece fırında pişiriyoruz.
Diğer tavsiye tarifmiz;
Kıyır kıyır poğaça tarifi için malzemeler
Yarım paket oda sıcaklığında margarin (125 gram)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Yeteri kadar un (yaklaşık 3,5-4 su bardağı)
İç harcı için;
- Rendelenmiş peynir ve lor peynir
Kıyır kıyır poğaça tarifi nasıl yapılır?
Öncelikle bütün malzemelerimiz mutlaka bir iki saat öncesinden dolaptan çıkarılmış oda sıcaklığına getirilmiş olmalı. Bir kaba yarım paket margarin, sıvı yağ ve 1 yumurta alınır. Diğer yumurtanın sarısı üzerine sürmek için kaseye alınır. Akı ise hamur kabına alınır. Sirke ve yoğurt eklenir. Elma veya üzüm sirkesi fark etmez istediğinizi kullanabilirsiniz. Yağ yumurta iyice özleşince toz şeker ve tuz eklenir. Ardından önce bir bardak un elenerek eklenir. Üzerine kabartma tozu eklenir, yoğurulur. Kontrollü bir şekilde un yavaş yavaş eklenir ve hamur yoğurulur. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Bir beze alınır ve avuç içinde yuvarlak olarak açılır. İçerisine peynir eklenerek kapatılır. Arzu edersiniz peynirin içine pul biber, maydanoz ekleyebilirsiniz. Ben poğaçalarımın üzerine yumurta sürerken bir çay kaşığı kadar yoğurt ekleyip karıştırıp öyle sürüyorum. Rengi daha canlı ve parlak oluyor. Yumurta sürüldükten sonra çatalla şekil verebilir. Üzerine beyaz susam, çörek otu ekleyebilirsiniz. Poğaçalar tepsiye dizildikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat altı üstü kızarana kadar pişirilir. Servise hazır. Afiyet olsun.