• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Yeniakit Publisher
2021-10-15 16:10:00 - 2021-10-15 16:49:05
Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Okulları Sempozyumu'nda açıklamalarda bulundu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da "70. Yılında İmam Hatip Okulları ve Türkiye'de Din Eğitimi Uluslararası Sempozyumu"nda konuşma gerçekleştirdi. 

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Buradan ülkemizin döt bir yanındaki imam hatipli kardeşlerime ien kalbi selamlarımı gönderiyorum. Gözünü ülkemize çevirmiş tüm mazlum ve mağdurlara selamlarımı gönderiyorum. 70. Yılında İmam Hatip Okulları ve Türkiye'de Din Eğitimi Uluslararası Sempozyumu'nda sizlerle olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum.

Sempozyumun başarılı geçmesini, imam hatip camiamız, ülkemiz, milletimiz, tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Bugün 70 yaşında olan imam hatipler, her adımı sabır, samimiyet ve azim ile yürütülen bir mücadelenin eseridir. Kuruluşundan itibaren imam hatipler bu ülkede demokrasinin standardını gösteren bir mihenk taşı olmuştur. Vesayetin gölgesi ortadan kalktıkça imam hatiplerin kapısına vurulan zincirler kırılmıştır. CHP zihniyeti, millet ile, milletin değerleri ile hesaplaşmasını hep imam hatipler üzerinden yürütmüştür. Ellerine geçen her fırsatı ya bu okulları kapatmak ya da ellerindeki kazanılmış hakları engellemek için kullanmışlardır. İmam hatiplerin 70 yıllık mazisine baktığımızda bu durumun sayısız örneği ile karşılaşıyoruz.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Merhum Menderes'in 1950 seçimlerinden zaferle çıktıktan sonra ilk icraati ezanın aslı gibi okunmasıdır. Diğeri ise imam hatip okullarının açılmasıdır. Dönemin CHP bürokrasisi imam hatipleri açtırmamak için ayak sürümüştür.

İmam hatipler 28 Şubat döneminde vesayetçilerin hedefi olmuş, kat sayı zulmüyle üniversite hayallerine set vurulmuştur. 2011 yılında kat sayı uygulamasını kaldırarak, 1 sene sonra da 4+4+4 uygulaması ile orta okul kısmını açarak imam hatiplerin fetret dönemini hamdolsun biz sonlandırdık. İmam hatip mezunuyum, çocuklarımı imam hatipte okudum. Ama imam hatipçi olmadım. Tüm okullara seferber olduk. Bütün okullarımıza elimizden gelen desteği veriyoruz.

Bu hikaye, senelerce ülkesinde özyurdunda parya muamelesi gören aziz milletimizin de hikayesidir. Bu hikaye üniversite kapılarında başörtülü oldukları için içeri alınmayan kızlarımızın da hikayesidir. Kat sayı zulmüne uğrayan gençlerimizin hikayesidir. Göbeğini kaşıyan diyerek tahkir edilen Anadolu insanımızın hikayesidir.

Bu hikaye azgın azınlığın kışkırtmalarına rağmen meşruiyetten ayrılmayan sessiz çoğunluğun da hikayesidir. Biz 40 yıldır bu hikayeyi yeniden yazmak için zorlu bir mücadele yürütüyoruz.

"Zulüm karşısında asla boyun eğmedik"

Taşeron haline getirdikleri eli kanlı yapıları üzerimize salarak Türkiye'yi istikrarsızlığa sürüklemek istediler. Gezi bahanesi ile sokaklarımızı kana bulamaya çalıştılar. Bunlar meşru hükümeti devirmeye çalıştılar. Çukur ve Hendek terörü ile vatan topraklarına göz diktiler. Allah'ın yardımı ve milletimizin desteği ile bunların hepsinin üstesinden geldik. Milletin sandıka verdiği emaneti ne terör örgütlerine ne de kifayetsiz muhterislere asla bırakmadık. Zalimler karşısında asla boyun eğmedik.

"İmam hatipler en çok tercih edilen okullar arasında"

28 Şubat döneminde kapısına kilit vurulmak istenen imam hatipler ülkemizin en çok tercih ettiği okullar arasında yer alıyor. Bugün 1 milyon 415 bin evladımız imam hatiplerde okuyor.

2021'de ilk yüzde elde edilen derecelerde 2020'ye göre yüzde 63'lük artış oldu. Bilim, teknoloji ve yabancı dil alanlarında elde edilen yarışma dereceleri bu okullarımızın yükselen başarısının işaretidir.

"Bu faşist CHP zihniyeti…’

Bu faşist CHP zihniyetinin imam hatip okullarında hangi derslerin okutulduğundan haberi yok. İmam hatip okullarında fizik, kimya bunların okutulmadığını sanıyorlar. Ya da biliyorlar bilmemezlikten geliyorlar. Şaşılacak bir durum. Din istismarından beslenen DEAŞ, FETÖ, Boko Haram gibi örgütlere karşı mücadelede imam hatiplerin rolü anlaşıldıkça imam hatiplerin sayısı dünyada daha da artacaktır.

Ayrıntılar geliyor...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

FARUK BEKCAN

Hala yıllardır anlattıklarını anlatıyor...Gençlere bakın, üniversiteli işsizler ordusu ile dolu bir ülke olduk.Üç kağıtçı dolu bir ülke olduk...  

Leventbay

Her fırsatta erdogan nifak tohumu saçıyor sorunumuz imam hatiplerlemi .  
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23