• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başkan Erdoğan sinyali vermişti... ABD Türkiye'nin operasyonuna destek verecek mi?

Yeniakit Publisher
2021-10-14 23:12:00 -
Başkan Erdoğan sinyali vermişti... ABD Türkiye'nin operasyonuna destek verecek mi?

Terör örgütü PKK/YPG'nin kalleş saldırıları sonrası Başkan Erdoğan, sınır ötesine yeni bir operasyonun sinyalini vermişti. Konuya ilişkin açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, ABD'nin muhtemel bir Türkiye operasyonuna destek verip vermeyeceği sorusuna net bir cevap veremedi.

Günlük basın toplantısında soruları yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "Lübnan halkına ve Beyrut'taki Adalet Sarayı'nın yakınlarında yaşanan trajik olaylarda ölenlerin ailelerine en içten taziyelerimizi sunduğumuzu belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

Price, ABD'nin Lübnan yargısının bağımsızlığını desteklediğini ve yargıyı yıldırma veya şiddetle tehdit etme girişimlerine karşı olduğunu belirtti.

Sözcü, "Lübnan demokrasisinin sağlığı ve geleceği, vatandaşlarının zor sorunları kendi ülkelerinde hukukun üstünlüğüne güvenerek ve yeni hükümetle barışçıl diyalog yoluyla ele alma yeteneğine bağlıdır" dedi.

ABD Dışişleri Müsteşarı Victoria Nuland'ın gün içinde Beyrut'ta olduğunu belirten Price, Nuland'ın programının ülkedeki şiddet olaylarından etkilenmediğini dile getirdi.

Price, Nuland'ın sükunet çağırısında bulunduğunu belirtirken, ABD'nin ülkedeki şiddetten Hizbullah'ın sorumlu tutup tutmadığına ilişkin bir soruya, "Bu konuda henüz kamuya açıklayacak bir kanıya varmadık" yanıtını verdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Başkan Erdoğan'ın operasyon sinyali

Artan YPG/PKK saldırıları sonrasında Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın sınır ötesi operasyon sinyaline ilişkin bir soruya Price şu yanıtı verdi:

"NATO müttefikimiz Türkiye'ye yönelik sınır ötesi saldırıları kınıyoruz. Bu saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerimizi ilettik, ateşkes çizgilerini korumanın ve bu sınır ötesi saldırıları durdurmanın önemini vurguladık. Bütün bunlar hakkında çok net olduk. Ayrıca, tüm tarafların Suriye'de istikrarı artırmak için ateşkes çizgisini sürdürmesinin; buna saygı duymasının ve iç savaşa siyasi bir çözüm bulmak için çalışmasının çok önemli olduğunu da belirttik."

ABD muhtemel bir Türkiye operasyonuna destek verecek mi?

Price, Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki olduğunu belirterek, başta terörle mücadele ve Suriye'deki çatışmaları sonra erdirmek üzere Türkiye ile ABD'nin birçok ortak menfaatinin bulunduğunu kaydetti.

ABD'nin muhtemel bir Türkiye operasyonuna destek verip vermeyeceği sorusuna net bir yanıt vermeyen Price, Suriye konusunda Ankara ile istişareleri sürdürdüklerini söyledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kasım

Ne desteği arkadaş,Yok etmek istedikleri birine yardım etmek ne onlara uygun,nede bizimkilerin böyle bir beklentisi ancak gafletle anılır.

Onu bunu Bilmeyen

Nasılmış? Terör örgütü PKK-YPG besleyen ve silahlandıran ABD Türkiyenin PKK-YPGye karşı yeni bir operasyonda Türkiyeye yardım edermi diye soruya ne tür cevap beklenir?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23